Η δικτατορία των εγκυκλίων συνεχίζεται

????????????????????????????????????????Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

 Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ:

Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του καταργεί αναδρομικά 

την προϋπηρεσία μονίμων-αναπληρωτών στην ιδιωτική εκπαίδευση!

 Το Υπουργείο Παιδείας με το έγγραφο (Φ.3614/3998/Δ1/22.03.2013) που απέστειλε στις Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε.   ερμηνεύοντας την εγκύκλιο (ΔΙΔΑΔ/Φ.31.31/1572/2665/28.02..2013) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και το έγγραφο (2/8068/0022/08.02.2013) του Γ.Λ.Κ., ζητάει να ακυρωθεί κάθε αναγνώριση προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση που έγινε από την 1/11/2011 μέχρι σήμερα, σε μονίμους και αναπληρωτές. Με διευκρινιστική μάλιστα εγκύκλιο του τμήματος Β της Δ/νσης Προσωπικού, απαιτεί και αντίστοιχη παρακράτηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών για όσες προϋπηρεσίες αναγνωρίστηκαν το διάστημα αυτό.

Οι εγκύκλιοι αυτοί ερμηνεύουν το ν. 4024/2011 και συγκεκριμένα το άρθρο 6, παρ.4 που προέβλεπε την έκδοση Π.Δ. για την μισθολογική αναγνώριση μέχρι και 7 χρόνων προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα. Ο ν.4024/2011 όμως ως γενικός νόμος δεν μπορεί να καταργήσει συγκεκριμένες διατάξεις του ειδικού νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα:

1. Τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 2 του Ν.1600/86 όπου προβλέπεται ότι η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που μονιμοποιούνται, καθώς και η υπηρεσία τους στη δημόσια εκπαίδευση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, λογίζεται ως πραγματική δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία, για κάθε περίπτωση.

 2. Το άρθρο 17 του Ν.2470/97, σύμφωνα με το οποίο αναγνωρίζεται για μισθολογική εξέλιξη (Μ.Κ. και χρονοεπίδομα) η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών σε σχολεία ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Οι συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές που θίγονται με την εγκύκλιο αυτή θα υποστούν νέα βαθμολογική και μισθολογική μείωση στις ήδη χαμηλές αποδοχές τους. Η αναδρομική μάλιστα παρακράτηση πιθανά θα αναγκάσει κάποιους να πληρώσουν από τη τσέπη τους για να διατηρήσουν το δικαίωμα στην εργασία!!  Καταργείται επιπλέον η ισονομία ανάμεσα σε δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, που ορίζεται με το νόμο 682/77

Το Υπουργό Παιδείας πρέπει άμεσα να αποσύρει την απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο και να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει την τήρηση του ειδικού νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και θα αναγνωρίζει την προϋπηρεσία που αποκτήθηκε σε ιδιωτικά σχολεία των εκπαιδευτικών που εργάζονται σήμερα στη δημόσια εκπαίδευση, είτε ως μόνιμοι είτε ως αναπληρωτές, όπως ίσχυε  με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 1824/1988 και του άρθρου 15 του ν. 3205/2003..

Categories: Εκπαίδευση, Οι Παρεμβάσεις στην Εκπαίδευση | Ετικέτες: ,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: