Τρίτη 25/6: Όλοι στην παράσταση στη Δ/ση Β/θμιας Εκ/σης Δυτ. Θεσ/νίκης και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ

Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ

Όλοι στη μαζική παράσταση στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης σήμερα Τρίτη 25/6, στις 1 το μεσημέρι για να απαιτήσουμε να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση με τις υπεραριθμίες και τα κενά!

Απαιτούμε από τη Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ, στη συνάντηση που υποσχέθηκε η Διεύθυνση ότι θα γίνει, να αποδεχτούν τις προτάσεις των ΕΛΜΕ!

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη 25/6, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΡΤ

Σήμερα Παράσταση για υπεραριθμίες-κενά 25 6 2013trith-ert

Συνταρακτικά τα στοιχεία του ΠΥΣΔΕ για τις πλασματικές υπεραριθμίες!

Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΠΥΣΔΕ για τις υπεραριθμίες και τα κενά στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης μετά την αύξηση του ωραρίου. Συνολικά 606 συνάδελφοι από όλες τις ειδικότητες θα κριθούν υπεράριθμοι, ενώ τα οργανικά κενά τα οποία θα διεκδικήσουν είναι μόνο 135!

Τα εναπομείναντα κενά στην επόμενη φάση που θα ακολουθήσει θα μπορούν να τα διεκδικήσουν όσοι ήρθαν με μετάθεση, όσοι έχουν κάνει βελτίωση και όσοι είναι ήδη στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και οι οποίοι με τα περσινά στοιχεία του ΠΥΣΔΕ είναι 295 συνάδελφοι.

Συνολικά για τους 901 υπεράριθμους και στη διάθεση καθηγητές, μετά την αύξηση του ωραρίου, υπάρχουν μόνο 135 οργανικά κενά για να καλύψουν, δηλαδή 766 καθηγητές θα συνεχίσουν να είναι στη διάθεση και χωρίς τις ανάλογες ώρες που ορίζει το υπουργείο τις οργανικές θέσεις.

Ετοιμάζουν απολύσεις
Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας. Το Π.Δ. των υποχρεωτικών μετακινήσεων για τους εκπαιδευτικούς που ανακοίνωσε το υπουργείο πρόσφατα δεν έχει αποσυρθεί.

Την ίδια στιγμή η τρικοματική κυβέρνηση, παρά την κατακραυγή από τη μεγαλειώδη συμμετοχή των εργαζόμενων στον αγώνα της ΕΡΤ, συνεχίζει την επέλασή της κατά του κόσμου της εργασίας. Διατηρεί την ΠΝΠ βάση της οποίας ο εκάστοτε υπουργός μπορεί να κλείνει δημόσιους οργανισμούς, ή τμήματά τους που είναι στην ευθύνη του και να απολύει τους εργαζόμενους, όπως ήδη γίνεται στην ΕΡΤ. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου του κ. Μανιτάκη με το οποίοθα ορίζει λεπτομερώς τον τρόπο μέσω του οποίου καταργούμενοι ή συγχωνευόμενοι Οργανισμοί, ώστε να προέλθει ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν έως τα τέλη του 2014 (4.000 έως τα τέλη του χρόνου). Και ακόμη θα καθορίζει και όλη τη διαδικασία για την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου.

Συμπορευόμαστε με τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ
Οι εκπαιδευτικοί με τη μαζική μας συμμετοχή στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, την περιφρούρηση της ΕΡΤ, τον αγωνιστικό συντονισμό των σωματείων μας και την κλιμάκωση τώρα του αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και να ανατρέψουμε την ίδια την πολιτική του κεφαλαίου-μεγαλοκαναλαρχών, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ που συνεχίζουν να επιφυλάσσουν δραματικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση της δράσης μας:
– αξιοποιούμε τις ανακοίνωσης των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ-Θ και επιδιώκουμε τη διεύρυνση του πλαισίου των διεκδικήσεων του αγώνα της ΕΡΤ, ώστε να απαντάει στη συνολική βάρβαρη επίθεση που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας.

-καλούμε όλα τα συνδικάτα και τα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουμε στην αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα. Να κηρύξουν τώρα πανεργατική απεργία.

-συμμετέχουμε και στηρίζουμε όλες τις δραστηριότητες που αποφασίζονται από κοινού με τα σωματεία και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ (συναυλίες, εξορμήσεις ενημέρωσης στις γειτονιές, αφισοκολλήσεις. Συμμετέχουμε στα καλέσματα συζήτησης και προγραμματισμού των κινητοποιήσεων που οργανώνουν τα σωματεία της ΕΡΤ.

-οργανώνουμε συζήτηση για τα προβλήματα της παιδείας, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου μετά από συνεννόηση με τις ΕΛΜΕ.

-ετοιμάζουμε προπαγανδιστικό υλικό για την απαράδεκτη κατάσταση της παιδείας και ζητάμε την προβολή του από την ΕΡΤ3.

-καλούμε τους καθηγητές σε οργανωμένη περιφρούρηση της ΕΡΤ3 με την ευθύνη των ΕΛΜΕ.

-οργανώνουμε από κοινού με τους μαθητές και μαθητικά συγκροτήματα συναυλία για τον αγώνα της ΕΡΤ και παίρνουμε μέτρα για την επιτυχία της (αφίσα, προπαγάνδιση της κ.α.)

-απευθυνόμαστε με κάλεσμα στους συναδέλφους και στους συλλόγους διδασκόντων για οικονομική στήριξη των απολυμένων της ΕΡΤ και του αγώνα τους.

Διεκδικούμε από τη Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ

Οι εκπαιδευτικοί, στις εφ’ όλης της ύλης υπηρεσιακές μεταβολές που γίνονται αυτή την περίοδο, επαναφέρουμε και διεκδικούμε τις προτάσεις των ΕΛΜΕ που υπηρετούν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματά μας, προωθούν τη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις και περιορίζουν τις οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες.

-25 μαθητές ανά τμήμα, υπολογισμό των οργανικών κενών στη βάση των 25 παιδιών ανά τμήμα και όχι στη βάση έως και 30 μαθητών όπως γίνεται τώρα. Το 40% των τμημάτων του συνόλου των σχολείων έχει από 26 έως 30 μαθητές στο τμήμα.

-στις ξένες γλώσσες ζητάμε να εφαρμοστεί η παράλληλη διδασκαλία ανά τμήμα και τα τμήματα με τα επίπεδα.

– να υπολογίζονται τα μαθήματα project και ΣΕΠ στη κάλυψη οργανικού κενού.

-να δίνονται ως οργανικές οι θέσεις των διευθυντών σχολείων, αλλά και άλλων διοικητικών πόστων, χωρίς να χάνεται η οργανική τους για αυτούς που την έχουν.

-ο υπολογισμός των οργανικών να γίνει χωρίς την αύξηση των δύο ωρών.

-να υπολογίζεται το σύνολο των εργαστηρίων στη μείωση των ωραρίων ειδικοτήτων.

-όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, διαθέσεις, αποσπάσεις, αναπληρωτές, κ. α ) να γίνονται με κοινοποίηση των κενών.

-να δίνεται το δικαίωμα των ενστάσεων και να οριστεί και με χρονοδιάγραμμα του ΠΥΣΔΕ

-να ισχύσει καθεστώς διαφάνειας στις τοποθετήσεις των συναδέλφων που διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου με την κοινοποίηση των ωρών διάθεσης.

-κανείς εκπαιδευτικός να μη διατίθεται σε περισσότερα από δύο σχολεία ή τρία όταν πρόκειται για συγκρότημα σχολείων.

-να δημοσιοποιούνται τα κενά των σχολείων της πρωτοβάθμιας πριν τις τοποθετήσεις των ειδικοτήτων και να γίνονται από το ΠΥΣΔΕ. Να αυξηθούν οι θέσεις που θα διατεθούν στις ειδικότητες που θα μετακινηθούν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης και οι διαθέσεις να γίνουν πριν τις αποσπάσεις.

-οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια να πηγαίνουν με το ωράριο εργασίας που έχουν στη Δευτεροβάθμια.

-οι αποσπάσεις των ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια και θέλουν να πάνε στην Πρωτοβάθμια να γίνονται με ενιαίο τρόπο και στη βάση των μορίων των ενδιαφερόμενων.

-διεκδικούμε οργανικές θέσεις για όλους τους συναδέλφους-καμιά υποχρεωτική μετακίνηση- καμιά υποχρεωτική μετάταξη-καμία συγχώνευση –σύμπτυξη τμημάτων.

-να καταργηθεί η επιστράτευση-καμία δίωξη.

Categories: Ανακοινώσεις, Εκπαίδευση, Η δράση μας στις ΕΛΜΕ-Θ, Κινητοποιήσεις | Ετικέτες: ,,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: