Αγωνιστική Παρέμβαση Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Για την αδράνεια του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Η Αγωνιστική Παρέμβαση καταγγέλλει το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ, γιατί για ακόμα μία φορά «λάμπει διά της απουσίας του» και καταδικάζει τους 1550 εκπαιδευτικούς που έχει στη δύναμή του σε αδράνεια.

Συγκεκριμένα: η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της στις 26/3 με τίτλο «Σχετικά με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την Αυτοαξιολόγηση» αναφέρει στο τέλος: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ να ορίσουν γενικές συνελεύσεις με θέματα διαθεσιμότητες, απολύσεις, αξιολόγηση και την ενίσχυση της πανεργατικής απεργίας στις 9/4, την εβδομάδα από 31/3 ως 3/4». Προφανώς το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ δε θεωρεί τόσο σοβαρά τα παραπάνω ζητήματα, γι’ αυτό και δεν κάλεσε γενική συνέλευση την εβδομάδα 31/3 – 3/4, ενώ οι άλλες ΕΛΜΕ στη Θεσ/νίκη το έπραξαν. Αλλά δε σταμάτησαν εδώ!

Την Παρασκευή 4/4 η ΔΟΕ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία για το θέμα της αξιολόγησης. Οι Γ, Δ, Ε ΕΛΜΕ της πόλης κάλεσαν τρίωρη στάση (11-2 και 2-5), ώστε να μπορέσουν και οι καθηγητές να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας και να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους δασκάλους ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. Η Β ΕΛΜΕ άφαντη!!!

Κι αυτά έρχονται να προστεθούν στο ότι δε συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα στις Γενικές Συνελεύσεις των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα, ούτε στους αγωνιστικούς συντονισμούς των άλλων ΕΛΜΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων ή στους πρόσφατους αποκλεισμούς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από κοινού με τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα και τόσα άλλα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει όλο το διάστημα από το καλοκαίρι μέχρι τις 22 Μάρτη.

Οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού δε θέλουν και γι’ αυτό δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ. Προσχηματικά επικυρώνουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και γι’ αυτό δεν τις υλοποιούν. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα τις μπλοκάρουν και προσωπικά. Άραγε πόσες ανακοινώσεις και δράσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ φτάνουν στα σχολεία; Δε θα αγωνιστούν, γιατί απλά έχουν μάθει στη συναλλαγή με την εξουσία και εξαργυρώνουν τις ψήφους με εκδουλεύσεις.

Οι παρατάξεις της αριστεράς, που έχουν την πλειοψηφία στο ΔΣ της Β ΕΛΜΕ, έχουν τις δικές τους ευθύνες. Το κίνημα δε βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο. Τις συνθήκες εκείνες που μπορούν να οδηγήσουν στη νίκη πρέπει να τις παλεύουμε μέρα τη μέρα, σχολείο το σχολείο. Όσοι επικαλούνται τις συμμαχίες, αλλά στην πράξη χρησιμοποιούν ως επιχειρήματα ότι «ο κόσμος δεν τραβάει» και «δεν είναι ώριμες οι συνθήκες», όσοι προτάσσουν στα λόγια μόνο (όπως φάνηκε) τις Γενικές Συνελεύσεις και τους Αγώνες, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε: Μήπως αποκλειστικός γνώμονας της στάσης τους είναι η παράταξή τους και το κόμμα τους; Ούτε βέβαια είναι επιχείρημα η εκλογική αναμονή που θα αλλάξει τα πάντα. Αυτό κι αν είναι ψευδαίσθηση! Όσο δεν υπερασπιζόμαστε με αγώνες τα δικαιώματά μας, καμιά «αριστερή» κυβέρνηση δε θα μας τα δώσει πίσω.

Ας μην έχουμε αυταπάτες, συνάδελφοι. Η σκληρή επίθεση κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά θα ενταθεί: νέες διαθεσιμότητες, νέες συγχωνεύσεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις, αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών, σε συνδυασμό με τις ολέθριες συνέπειες της εφαρμογής των νέων μέτρων από την ψήφιση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου (σύνδεση της αξιολόγησης με την απόδοσή μας, άρση της μονιμότητας στους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο, νέο μισθολόγιο, ισοπέδωση των επικουρικών συντάξεων, νέα χειροτέρευση του ασφαλιστικού συστήματος κ.ά.), όλα αυτά καταλήγουν σε μαζικές απολύσεις.

Το τοπίο που ετοιμάζουν, αν περάσουν αυτά τα μέτρα, θα είναι εφιαλτικό. Καμιά ελευθερία, καμιά δημοκρατία. Ο διευθυντής θα είναι ο απόλυτος άρχων με υπερεξουσίες που θα καθορίζει το μισθό μας και τελικά τη μόνιμη και σταθερή εργασία μας. Ήδη κάποιοι διευθυντές κάνουν πρόβα με αφορμή το «εντέλλεσθε» του Υπουργείου!

Συνάδελφοι, τώρα είναι καιρός για συζήτηση, για συμμετοχή σε συνελεύσεις, για απεργία, για αγώνες. Η μόνη μας ελπίδα είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να στραφούμε στο σωματείο και να το ζωντανέψουμε. Ας μην επιτρέψουμε στο ΔΣ να μας κρατά ομήρους στην αδράνεια! Να απαιτήσουμε στο επόμενο διάστημα να γίνονται τακτικά ΔΣ, ανοιχτά στους συναδέλφους και με θέματα γνωστά εκ των προτέρων. Να γίνει προσπάθεια να συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα στη Β ΕΛΜΕ (όπως είχε γίνει και το Σεπτέμβρη), γιατί το διάστημα μετά το Πάσχα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και πρέπει να δώσουμε τη μάχη οργανωμένα, με αποφασιστικότητα και τόλμη! Τα άμεσα βήματα γι’ αυτή την εβδομάδα τα οποία καλούμαστε να υλοποιήσουμε από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία είναι:

  • Τρίτη 8/4, 7μμ στην ΕΔΟΘ: συνέλευση σωματείων, εργαζομένων σε διαθεσιμότητα – απόλυση
  • Τετάρτη 9/4, 10 πμ: πανεργατική απεργία (προσυγκέντρωση, πλατεία Α. Σοφίας)
  • Παρασκευή 11/4, 7μμ, άγαλμα Βενιζέλου: διαδηλώνουμε Μέρκελ ανεπιθύμητη

Καμία απόλυση – Καμία διαθεσιμότητα – Καμία αξιολόγηση

Κανείς μαθητής έξω από τα σχολεία

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Categories: Ανακοινώσεις | Ετικέτες: ,,,,,,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: