ΕΛΜΕ – Θ – Συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα: Ενημερωτικό της συνάντησης των σωματείων μας

ΕΛΜΕ – Θ

Συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα

Ενημερωτικό της συνάντησης των σωματείων μας

Tην Παρασκευή 30/6 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση συντονισμού σωματείων, των οποίων οι εργαζόμενοι είναι στο στόχαστρο των απολύσεων και της διαθεσιμότητας. Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση από ΕΛΜΕ και του Συντονιστικού Καθηγητών σε διαθεσιμότητα. Σε αυτή πήραν μέρος εκπρόσωποι από τα σωματεία των ΕΛΜΕ, του ΨΝΘ (ψυχιατρείο), της ΕΥΑΘ (νερό), των ΕΛΠΕ (πετρέλαιο) καθηγητές σε διαθεσιμότητα, Σχολικοί Φύλακες και άλλοι εργαζόμενοι.

Εκπρόσωποι των σωματείων και εργαζόμενοι κατέθεσαν απόψεις για την πολιτική συγκυρία και τη συνεχιζόμενη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Δόθηκε έμφαση στην ανάγκη αγωνιστικής απάντησης και την αναγκαιότητα της συνέχισης και της διεύρυνσης του αγωνιστικού συντονισμού των σωματείων μας.

Κατατέθηκαν προτάσεις άμεσης δράσης προς κάθε σωματείο, επιτροπή αγώνα και εργαζόμενους, ζητώντας την λήψη κοινών αποφάσεων και ενεργούς και μαζικής στήριξης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Τετάρτη 4/5, στις 1.00 μ.μ., στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Διευθύνσεις: κινητοποίηση που οργανώνουν οι ΕΛΜΕ για το σταμάτημα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων.
  • Πέμπτη 5/6, στις 7.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου : συγκέντρωση ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις ,στα πλαίσια των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και άλλων σωματείων και Ομοσπονδιών, επιζητώντας και τη συμμετοχή κι άλλων σωματείων. Συζητήθηκαν μέτρα στήριξης της συγκέντρωσης και θα εκδοθεί ανακοίνωση, αφίσα, θα δοθεί συνέντευξη τύπου και θα γίνουν ενημερώσεις στους χώρους εργασίας και προς την κοινωνία.
  • Τρίτη 10/6, στις 9 π.μ., ημέρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του δημοσίου ενάντια στην δικαστική απόφαση που δικαίωσε τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Αθήνας, όπως ήδη αποφασίστηκε και από ΟΛΜΕ.
  • Τετάρτη, 11/6, ημέρα που η κυβέρνηση ένα χρόνο πριν έκλεισε τη δημόσια τηλεόραση, συμμετοχή και στήριξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων που θα οργανωθούν από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ .
  • Τρίτη 17/6 : Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για τα προβλήματα της παιδείας, όπως αποφασίστηκε από την ΟΛΜΕ και ως ημέρα δράσης και συνέχισης των κινητοποιήσεων που οργανώνουμε σε σύνδεση με τα γενικότερα προβλήματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Να σχεδιάσουμε και οργανώσουμε πολύμορφες δραστηριότητες (συσκέψεις, συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις, κ.λπ. ) ενάντια στην υπονόμευση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, της δημόσια δωρεάν υγείας και των δημόσιων αγαθών, ενάντια στις απολύσεις, τις συγχωνεύσεις, τα κλεισίματα και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Για τον καλύτερο συντονισμό των σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων αποφασίστηκε να απευθυνθούμε στα σωματεία μας και να οργανώσουμε κοινή συνάντηση συντονισμού την Πέμπτη 12/6, στις 7.00 μ.μ., στα γραφεία της ΕΔΟΘ.

Advertisements
Categories: Αποφάσεις - Ψηφίσματα | Ετικέτες: ,,,,,,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: