Συμπεράσματα από τις εκλογές ΥΣ 2014 – εκλογικό σώμα Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα από ΚΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης, αλλά και από ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ, όπως φαίνονται και στους πίνακες που έχουμε στείλει, είναι πολύ ενθαρυντικά για τις Παρεμβάσεις και μπορούν να συμβάλλουν για μια μεγάλη άνοδο των Παρεμβάσεων στις εκλογές των ΕΛΜΕ:
Οι Παρεμβάσεις αυξάνουν τις δυνάμεις τους σε ποσοστό κατά 4,87% σε σχέση με το 2012 και κατά 8,15% σε σχέση με το 2010.
Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις συνεχίζουν να καταγράφουν ανοδική πορεία. Αυξάνουν τις δυνάμεις τους σε ποσοστό κατά 6,10% σε σχέση με το 2012 και κατά 13,00% σε σχέση με το 2010.
Το ΠΑΜΕ ανακόπτει την πτωτική του πορεία σε σχέση με το 2012 και παρουσιάζει μικρή αύξηση των δυνάμεων του. Αυξάνει τις δυνάμεις του κατά 1,01% σε σχέση με το 2012, ενώ παρουσιάζει μείωση κατά 3,16% σε σχέση με 2010.
Συνεχίζεται η μεγάλη πτώση της ΠΑΣΚ με μείωση των δυνάμεων της σε ποσοστό 5,57% σε σχέση με το 2012 και 14,50% σε σχέση με το 2010.
Η ΔΑΚΕ καταγράφει και νέα πτώση των δυνάμεων σε ποσοστό 3,48% σε σχέση με το 2012 και 5,97% σε σχέση με το 2010.
Το αποτέλεσμα αποτελεί σαφές μήνυμα καταδίκης των αντιδραστικών μέτρων που προωθούν Κυβέρνηση -ΕΕ-ΔΝΤ στην εργασία, την κοινωνία και την εκπαίδευση. Αποτελεί επίσης καταδίκη της πρακτικής αυταρχισμού και αυθαιρεσιών που ακολουθούν το Υπουργείο Παιδείας, οι Δ/νσεις Εκπ/σης και οι Περιφερειακές Δ/νσεις.
Τα αποτελέσματα του ΚΥΣΔΕ επιβεβαιώνουν τη σταθερή άνοδο των Παρεμβάσεων. Δημιουργούν ελπιδοφόρα παρακαταθήκη για τις Παρεμβάσεις. Αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο κομμάτι των συναδέλφων συνεχίζει να έχει προσδοκίες και να θέλει να δώσει μια νέα ώθηση σε μια συνδικαλιστική γραμμή με την οποία οι Παρεμβάσεις με ανιδιοτέλεια πορεύονται. Τη γραμμή που προωθεί την αντίληψη: Προβλήματα – Σωματείο – ΓΣ – Ανυποχώρητους αγώνες – Πολιτικοποίησή τους – Νίκη των αγώνων – Κλάδος και μετά Παράταξη – Κόμματα. Δείχνουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχουμε και μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε στις εκλογές των ΕΛΜΕ, που είναι και ο προνομιακός μας χώρος, για μια μεγάλη καταγραφή των Παρεμβάσεων και ενίσχυσης ενός μεγάλου αγωνιστικού ρεύματος μέσα στην εκπαίδευση.
Η άνοδος των Παρεμβάσεων έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε ότι καταγράφεται σε μια περίοδο που στους εκλογικούς συσχετισμούς αποτυπώνεται η μεγάλη πτώση του κυβερνητικού συνδικαλισμού, με την ΠΑΣΚ να είναι στα όρια της διάλυσης και τη ΔΑΚΕ σε συνεχή υποχώρηση, όμως και μεγάλης ανόδου των δυνάμεων των ΣΥΝΕΚ, κυρίως ως αντανάκλαση του πολιτικού τους φορέα.
Συνολικά τα αποτελέσματα με την καταγραφή του συνολικού ποσοστού 60,29% υπέρ των δυνάμεων της αριστεράς και μόνο του 28,70% υπέρ των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ, δείχνουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η αριστερά να αλλάξει καθοριστικά τους συσχετισμούς μέσα στα σωματεία. Το ζητούμενο όμως αλλά και αναγκαίο, σε μια περίοδο που στον εκπαιδευτικό κόσμο δεν κυριαρχεί η αγωνιστική προοπτική αλλά η διάθεση της εκλογικής αναμονής, συνεχίζει να είναι η ανασυγκρότηση και αναζωογόνησή των σωματείων μας, των ΕΛΜΕ. Ο στόχος αυτός πρέπει να υπηρετηθεί από όλο το δυναμικό των Παρεμβάσεων, με τη δραστηριοποίησή του για τα προβλήματα του κλάδου και τη συμβολή του στην αποφασιστική ενίσχυση των Παρεμβάσεων στις εκλογές των ΕΛΜΕ που γίνονται το επόμενο διάστημα.

Advertisements
Categories: δίχως κατηγορία | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: