Άφαντη… η Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

arthroalemidou Της Θώμης Αλεμίδου*

Νέο ΔΣ έχει η Β ΕΛΜΕ, μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου 2014, με συμμετοχή των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ(2), ΔΑΚΕ(2), ΠΑΜΕ(2), ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (1).Κι όμως, τίποτε δε φαίνεται να έχει αλλάξει: οι συνεδριάσεις σπανίως ολοκληρώνονται, αναβάλλονται συνεχώς θέματα της ημερήσιας διάταξης και όλως τυχαίως (!) αυτά που αφορούν σε κινητοποιήσεις και δράσεις του σωματείου. Επίσης, υπάρχει μία έντονη άρνηση απέναντι στο διελμικό από τη ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ που προκρίνει- σωστά μεν- τις γενικές συνελεύσεις , αλλά που οδηγούν σε αδράνεια το Δ.Σ., σε μια περίοδο που αυτές δε γίνονται. Τα ΣΥΝΕΚ δε, προσπαθούν στη νέα κατάσταση, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, να καλλιεργήσουν ένα κλίμα αγωνιστικής διάθεσης στα λόγια, ενώ στην πράξη κλίμα αναμονής. Κι ενώ οι άλλες ΕΛΜΕ-Θ αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε διάφορα θέματα (αναπληρωτές, κενά, προβλήματα στην εκπαίδευση, θεατρικές παραστάσεις κ.α.), η Β ΕΛΜΕ συζητάει ώρες για διαδικαστικά θέματα που θα έπρεπε να λυθούν σε σύντομο χρόνο! Ποιος φταίει;

Είναι φανερό ότι αυτή η παθογένεια έρχεται από τα παλιά, όταν τα ηνία της ΕΛΜΕ είχαν οι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ και διαμόρφωσαν μία κατάσταση αδράνειας και πελατειακών σχέσεων με τους εκπαιδευτικούς. Η αίσθηση που θα αποκομίσει κάποιος αν μπορούσε να παρακολουθήσει ένα ΔΣ είναι μιας απίστευτης κόντρας ανάμεσα σε ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ, ενώ το ΠΑΜΕ παρακολουθεί αμέτοχο. Κι όχι μόνο δεν προτείνουν τίποτα, αλλά συχνά βάζουν εμπόδια σε ό,τι προτείνεται (ακόμα και σε θεατρικές παραστάσεις !).

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση δεν είχαμε την ψευδαίσθηση ότι η παρουσία μας στο ΔΣ θα άλλαζε ριζικά την κατάσταση. Χαιρόμαστε, βέβαια, γιατί θεωρούμε ότι έχουμε συμβάλει σε μια καλύτερη επικοινωνία των συναδέλφων με την ΕΛΜΕ, αν και δεν έχουν γίνει όλα όσα θέλαμε. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας πιστεύοντας ότι το βασικό ρόλο τον έχουν οι εκπαιδευτικοί και μόνο με τη μαζική συμμετοχή τους θα μπορέσει να αλλάξει αυτή η νοσηρή κατάσταση.

* Η Θ. Αλεμίδου είναι μέλος του ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με την Αγωνιστική Παρέμβαση

Advertisements
Categories: Άρθρα | Ετικέτες: ,,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: