Δήμος Ελευθέριου Κορδελιού – Ευόσμου: αντιδημοκρατική διολίσθηση

arthroevosmos Του Χρήστου Ζαγανίδη*

Ο Δήμος Ελευθέριου Κορδελιού–Ευόσμου δεν όρισε εκπρόσωπο της Ε΄ ΕΛΜΕ στην δημοτική επιτροπή παιδείας. Στις επιτροπές συζητούνται μια σειρά σημαντικά ζητήματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία των σχολείων, την κατανομή των πιστώσεων στα σχολεία, την ίδρυση, κατάργηση και συγχώνευση σχολείων, την παρακολούθηση της ανέγερσης σχολικών κτιρίων, καθώς και την επισκευή και συντήρησή τους .Άρα, δεν μπορεί να μην εκπροσωπείται η ΕΛΜΕ.

Είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία των δημοτικών επιτροπών παιδείας που αποκλείστηκε στο συγκεκριμένο δήμο η εκπροσώπηση της ΕΛΜΕ. Είναι η μοναδική εξαίρεση σε σχέση με όλους τους δήμους της περιοχής, στις οποίες συμμετέχουν οι ΕΛΜΕ.

Η Ε΄ ΕΛΜΕ είναι το μεγαλύτερο σωματείο του δήμου Ελευθέριου Κορδελιού – Ευόσμου με πολύπλευρες δραστηριότητες που αναπτύσσει στην περιοχή. Στη δύναμη της ανήκουν 10 Γυμνάσια, 7 Γενικά Λύκεια, 4 Τεχνικά Λύκεια και 1 ΕΕΕΕΚ, στα οποία φοιτούν 6.084 μαθητές και εργάζονται 697 μόνιμοι και 22 αναπληρωτές.

Η αντιδημοκρατική απόφαση του δήμου αποκλείει την εκπροσώπηση όλου αυτού του μεγάλου δυναμικού μαθητών και εργαζομένων και ταυτόχρονα, δυσκολεύει τα άλλα μέλη της επιτροπής να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης στα σχολεία. Επίσης, αναιρεί την ισότιμη λειτουργία της επιτροπής για όλες τις βαθμίδες, για όλα τα σχολεία και όλο το δυναμικό τους, όπως η δημοκρατική λειτουργία συγκρότησης των επιτροπών ορίζει, αλλά και η ρύθμιση συγκρότησης της επιτροπής.

Η αντιδημοκρατική αυτή διολίσθηση δεν έμεινε αναπάντητη. Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ διεκδικεί την εκπροσώπησή του στην επιτροπή και παρεμβαίνει για αυτό.

 Ο Χ. Ζαγανίδης είναι πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης*

Advertisements
Categories: Άρθρα | Ετικέτες: ,,,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: