Η Δίκη των Νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής

arthrodikiΗ δίκη της ηγετικής ομάδας της Χ.Α. είναι για το δημοκρατικό, αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα μια σημαντική ευκαιρία για να καταδείξει τη στενή σχέση του καπιταλιστικού κράτους με τις ακροδεξιές, ναζιστικές συμμορίες, αποκαλύπτοντας:

-α) την συγκαταβατική ανοχή των διωκτικών και κατασταλτικών μηχανισμών στη εγκληματική βία, την πολιτική τρομοκρατία σε βάρος του λαϊκού δημοκρατικού κινήματος

-β) την ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων στον κρατικό μηχανισμό και ειδικότερα στους

κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, όπως αστυνομία, Ασφάλεια, ΕΥΠ,

καθώς και την ιδιότυπη αλληλο-συμπληρωματική σχέση τους στην καταστολή

των λαϊκών αγώνων και αντιστάσεων στον αυταρχισμό της ληστρικής

καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, που επιχειρείται τελευταία στην πατρίδα μας

-γ) την ανεκπλήρωτη, προς το παρόν τουλάχιστο, επιθυμία και ανάγκη του κυρίαρχου πολιτικού Μπλοκ εξουσίας ( Βιομήχανοι, Τραπεζίτες, Εθνικοί εργολάβοι, ΜΜΕ) να υπερβεί τα αδιέξοδα της πολιτικής-οικονομικής κρίσης νομιμοποιώντας την παρουσία των Νεοναζί της Χ.Α. στην πολιτική ζωή και αναγορεύοντας τους σε «κρίσιμο πολιτικό μέγεθος και παρουσία», σε πολιτική δύναμη καταστολής για να συντριβεί η λαϊκή αντίσταση στις πολιτικές που εξαθλιώνουν το λαό.

Είναι ακόμη μια μοναδική ευκαιρία να αποκαλυφθεί ο κίβδηλος όψιμος «αντιφασισμός- αντιναζισμός» των πολιτικών δυνάμεων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) που κυβέρνησαν τη χώρα, που όχι μόνο ανέχθηκαν προκλητικά την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας της Χ.Α., αλλά την κατέστησαν πολιτικό συνομιλητή και εν δυνάμει πολιτικό σύμμαχο (συνομιλία του Γραμματέως του υπουργικού συμβουλίου Μπαλτάκου με Κασιδιάρη, δήλωση-απειλή Μπαλτάκου προς το ΠΑΣΟΚ, κυβερνητικό εταίρο της Ν.Δ.), των ΜΜΕ που πρόβαλλαν τη Χ.Α. ως πολιτική δύναμη ανανέωσης του πολιτικού συστήματος, διαγκωνιζόμενοι ποιος θα πρωτοφιλοξενήσει σε συνεντεύξεις και «παράθυρα» τους αρχιναζιστές της Χ.Α. με προνομιακές συνεντεύξεις των αρχιναζιστών στον Αντένα, Αlpha, Star, Mega (συνέντευξη Μιχαλολιάκου στον «αρχιποταμίσιο» Σ.Θεοδωράκη), ΣΚΑΙ και “ουκ έστιν τέλος”, την ίδια ώρα που τα «καθάρματα εφόδου» τρομοκρατούσαν, τα «κάναν γυαλιά καρφιά», ξυλοκοπούσαν και δολοφονούσαν ανυπεράσπιστους μετανάστες και αντιφασίστες.

Βέβαια, η εγκληματική δράση των περισσοτέρων αρχιναζιστών δεν άρχισε πρόσφατα, όπως και η ατιμωρησία τους πάνε αρκετές δεκαετίες πίσω, σχεδόν πάντα με την συγκαταβατική ανοχή του «δημοκρατικού κράτους» και την σκανδαλώδη επιείκεια του ποινικού συστήματος. Άλλωστε, η Χ.Α. ποτέ δεν έκρυψε τον χαρακτήρα της, παρά τις πρόσφατες «δηλώσεις νομιμοφροσύνης στο δημοκρατικό πολίτευμα» των ηγετικών της στελεχών , ενόψει μάλιστα της δικαστικής διαδικασίας. Βέβαια, και η δράση των «Ταγμάτων-Καθαρμάτων Εφόδου» έχει ατονήσει σε σχέση με την προ δολοφονίας Π. Φύσσα περίοδο, σε μια προσπάθεια της Χ.Α. να δείξει «καλή διαγωγή» και με «δημοκρατικό προσωπείο» να επικαλείται τη δημοκρατική νομιμότητα και το Σύνταγμα.

Με αυτή τη στάση προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την μέχρι σήμερα εγκληματική της δράση, να παρουσιάσει τον εαυτό της ως «θύμα πολιτικού διωγμού από το πολιτικό κατεστημένο» και ευελπιστώντας ίσως να επαναφέρει τον εαυτό της, αν παραστεί ανάγκη, μετά από κάποιου είδους «κοινοβουλευτικού-δημοκρατικού λίφτινγκ» (“μια πιο σοβαρή Χ.Α.” όπως είπε ο «σοβαρός» πολιτικός σχολιαστής του ΣΚΑΙ) στον πολιτικό σχεδιασμό της οικονομικής ολιγαρχίας ως ένα «σοβαρό» πια εταίρο σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό συνεταιρισμό. Μια προοπτική που χωρίς να

είναι απίθανη, φαντάζει, μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα, να ξεμακραίνει από τον πολιτικό ορίζοντα όλο και περισσότερο.

Ο αντίκτυπος όμως της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και οι αντιδράσεις του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος στη χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο εξανάγκασαν ουσιαστικά την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να «συμμαζέψει» τις αποκρουστικές εφεδρείες του συστήματος και να αρχίσει εν μία νυκτί να υποδύεται τον ρόλο του «αντιφασίστα».

Για τα «δημοκρατικά ιδανικά» της Χ.Α. τι μπορεί περισσότερο να προσθέσει κανείς

για μια πολιτική οργάνωση που εξιδανικεύει και θεωρεί ως πολιτικό πρότυπο το χιτλερικό Γ΄ Ράιχ, που έχει ως ιδεολογική σημαία τον πιο ακραίο φυλετικό ρατσισμό,

τον αντισημιτισμό και την ευγονική επιλογή, αντιλαμβάνεται τον εαυτό ως συνεπή πολιτικό συνεχιστή του Ναζισμού, της φασιστικής μεταξικής δικτατορίας, των δοσιλόγων της Κατοχής, του μετεμφυλιακού παρακράτους και της Χούντας.

Που αντιλαμβάνεται την πολιτική διαδικασία ως έναν αγώνα πολιτικής και ψυχολογικής τρομοκράτησης, σωματικής κακοποίησης και φυσικής εξόντωσης όλων

όσων έχουν διαφορετικές πολιτικές και αξιακές επιλογές, όλων όσων είναι «διαφορετικοί» και -κατά τα πρότυπα της Χ.Α.- όχι μόνο δεν αξίζει να ζουν αλλά και η κοινωνική και βιολογική ύπαρξή τους θεωρείται εκφυλιστικός κίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο, για το έθνος, για την ανωτερότητα της «λευκής φυλής».

Όσο για τον «πατριωτισμό» της είναι εφάμιλλος του «πατριωτισμού» των «ταγμάτων ασφαλείας» στα χρόνια της γερμανικής κατοχής, που η Χ.Α. εκθειάζει ανυπερθέτως και προβάλλει ως πρότυπο «εθνικιστικής αγνής και ανιδιοτελούς αγωνιστικής δράσης», της οποίας ως πολιτικό συνεχιστή σήμερα θεωρεί τον εαυτό της.

Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς;

Το λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα με την κινητοποίηση του και «δημοσιοποιώντας το αίσχος» μπορεί να περιορίσει αποφασιστικά την πολιτική επιρροή των νεοναζιστών στο λαό, μπορεί να αποδομήσει την επιχειρηματολογία περί «πολιτικής δίωξης» της Χ.Α., που εμφανίζει τους Νεοναζιστές ως «θύματα του πολιτικού συστήματος»!

Να αποκαλύψει το ρόλο του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος, ως διεκπεραιωτή

«της βρώμικης δουλειάς» στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, ένα ρόλο που οι «καθώς πρέπει και σοβαροί» επίσημοι εκφραστές του αναθέτουν στα παρακρατικά ακροδεξιά πολιτικά μορφώματα για να διατηρήσουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους κάποια επίφαση δημοκρατικής νομιμοποίησης και να αυτοπαρουσιάζονται οι ίδιοι ως «εγγυητές της

δημοκρατικής ομαλότητας».

Είναι Αναγκαίο Χρέος σήμερα, το λαϊκό-αντιφασιστικό κίνημα να απαιτήσει και να συμβάλλει στην παραδειγματική καταδίκη των εκπροσώπων του Νεοναζισμού από τα δικαστήρια για τα ποινικά εγκλήματα σε βάρος αθώων, ανυποψίαστων ανθρώπων, για να υπερασπιστεί και να διευρύνει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού, για να ματαιώσει τους πολιτικούς σχεδιασμούς της ολιγαρχίας

που στοχεύουν στην τρομοκράτηση του λαού και στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Να περιθωριοποιήσουμε τη ναζιστική συμμορία της Χ.Α. για να ελευθερώσουμε τους δρόμους, τις πλατείες, τα καφενεία, τους εργασιακούς χώρους από την φασιστική-ναζιστική τρομοκρατία!

Categories: Άρθρα | Ετικέτες: ,,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: