Μέσα από τη δράση των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (σχόλια)

4 και 5 /2… ημέρα συμβολικής επιστροφής των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα στα σχολεία.

Στις 4 Φεβρουαρίου, μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα πραγματοποίησαν επισκέψεις σε ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσ/κης, ενημερώνοντας για το σοβαρό αυτό θέμα του κλάδου και προβάλλοντας την απαίτηση για άμεση επιστροφή των συναδέλφων στις θέσεις τους. Συγκίνηση, ελπίδα, αλλά και αποφασιστικότητα κυριάρχησαν σε αυτή την φορτισμένη συναισθηματικά συμβολική επάνοδο στα σχολεία. Αντίστοιχη μέρα για την ανατολική Θεσσαλονίκη η 5η Φεβρουαρίου.

Εκδήλωση των ΕΛΜΕ με θέμα : «Κρίση και χρέος» στις 13/3 και ομιλητή το Λεων.Βατικιώτη.

elmexreosΜια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με πολλά στοιχεία και πλούσιο προβληματισμό, πραγματοποιήθηκε για το χρέος στις 13/3, με ομιλητή το Λ. Βατικιώτη από την Επιτροπή για τη Διαγραφή του Χρέους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ομιλητές που όρισαν οι παρατάξεις των ΣΥΝΕΚ και του ΠΑΜΕ δεν προσήλθαν, ούτε αντικαταστάθηκαν από άλλους, ενώ δεν υπήρξε καμία προώθηση της εκδήλωσης από τη μεριά τους, παρότι στις ΕΛΜΕ ψήφισαν για την πραγματοποίησή της. Όπως είπε χαρακτηριστικά συνάδελφος που παρενέβη στη συζήτηση: «δύσκολο θέμα το χρέος, από τους τρεις ομιλητές της εκδήλωσης, προσήλθε μόνο ένας»

Παράσταση στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης από τις Γ΄-Ε΄ ΕΛΜΕ για τα προβλήματα των σχολείων και τα ιδιαίτερα θέματα των αναπληρωτών συναδέλφων.

Στις 27/2 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από μέλη των Δ.Σ. των Γ΄- Ε΄ ΕΛΜΕ, μαζί με συναδέλφους αναπληρωτές για το θέμα των κενών που παραμένουν στα σχολεία, αλλά και για τα ιδιαίτερα ζητήματα των αναπληρωτών συναδέλφων, όπως είχε αποφασιστεί σε σύσκεψη που είχε προηγηθεί. Δόθηκε κείμενο με τις θέσεις των ΕΛΜΕ.

Κείμενο της Ε΄ ΕΛΜΕ σχετικά με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη.

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ από τη μεριά της Αγωνιστικής Παρέμβασης, κατατέθηκε κείμενο προς ψήφιση για τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ αρνήθηκαν την ψήφιση κειμένου, ενώ από τη μεριά μας τονίσαμε ότι τα αιτήματα του κλάδου για τη διαγραφή του χρέους και άρνηση των επιπτώσεων της αποπληρωμής του από τη μεριά των εργαζομένων, παραμένουν ενεργά, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα. Το κείμενο ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ.

Ποιοι αρνήθηκαν την υλοποίηση της απόφασης της Γ.Σ. των προέδρων (14/3) για κινητοποίηση με τους γονείς σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα των σχολείων;

Μετά την πανελλαδική κινητοποίηση των γονέων και της ΑΣΓΜΕ στις 26/2 για τα προβλήματα των σχολείων και τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ, αποφάσισε τη διοργάνωση νέας κινητοποίησης με τους γονείς. Στις 23/3 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ΕΛΜΕ-Θ με γονείς, η οποία κατέληξε στην πρόταση για παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και συγκέντρωση, μετά το Πάσχα. Στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ, η παράταξη των ΣΥΝΕΚ είχε ξεκαθαρίσει ότι δε χρειάζεται καμία κινητοποίηση, γιατί τα ζητήματα θα λυθούν, ενώ το ΠΑΜΕ αντί της κινητοποίησης, πρότεινε το θέμα να περάσει στην «αυτενέργεια» των γονέων, αδρανοποιώντας με αυτό τον τρόπο την υλοποίηση της σχετικής απόφασης όλων των ΕΛΜΕ.

Παραστάσεις του έργου “CANTEEN” του Σπ.Λαζαρίδη, αφιερωμένο στους συναδέλφους της διαθεσιμότητας, πραγματοποιήθηκαν στις 13/2 στον Εύοσμο και στις 27/2 στις Συκιές από τις Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ. Στις Α΄,Β΄ και Δ΄ ΕΛΜΕ, οι υπόλοιπες παρατάξεις αρνήθηκαν την πρόταση της Αγωνιστικής Παρέμβασης να οργανωθούν αντίστοιχες παραστάσεις με συνεργασία όλων των ΕΛΜΕ και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Advertisements
Categories: Άρθρα | Ετικέτες: ,,,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: