Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (16/6/2015)

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (16/6/2015)

Την Τρίτη 16 Ιούνη συνεδρίασε το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ με τη συμμετοχή 7 μελών (2 ΠΑΜΕ, 2 Αγων. Πρωτοβουλία-ΣΥΝΕΚ, 1 ΔΑΚΕ, 1 ΠΕΚ, 1 Αγωνιστική Παρέμβαση).

  • Για τα προβλήματα που αφορούν τις τοποθετήσεις και γενικότερα την επιστροφή των πρώην -μετά τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος- διαθεσίμων συναδέλφων της τεχνικής εκπαίδευσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκη. Ανάλογα με την ενημέρωση, θα αποφασίσει το ΔΣ αν θα καλέσει Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ τις επόμενες μέρες. Η πρόταση της Αγ. Παρέμβασης για από κοινού παράσταση διαμαρτυρίας με τις άλλες ΕΛΜΕ της Διεύθυνσης Αν. Θεσσαλονίκης απορρίφτηκε με 4 κατά (ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ) και 3 υπέρ (ΣΥΝΕΚ, Αγων. Παρέμβαση). Μάλιστα στη σχετική συζήτηση υπήρξε μια απαξίωση των μαζικών παραστάσεων διαμαρτυρίας είτε με μια γραφειοκρατική λογική που δυσανασχετεί γιατί έρχονται οι άμεσα θιγόμενοι συνάδελφοι ή γιατί τοποθετούνται οι συνάδελφοι (ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ) είτε γιατί θεωρήθηκε ότι έτσι κάποιοι συνάδελφοι τονίζουν τα ιδιαίτερα θέματα που τους απασχολούν περισσότερο (ΣΥΝΕΚ), απόψεις που υποτιμούν το γεγονός ότι η παραμονή στα γραφεία όσων εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα ως διοικητικοί ανοίγει δρόμους κινητικότητας.
  • Η πρόταση της Αγων. Παρέμβασης για διαδήλωση την Κυριακή 21/6 από κοινού με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ που ετοιμάζεται, στη βάση της ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ για αντίστοιχο συλλαλητήριο στην Αθήνα, δεν υιοθετήθηκε με 3 υπέρ (ΣΥΝΕΚ, Αγ. Παρέμβαση), 1 κατά (ΠΑΜΕ), 3 λευκά (ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ).
  • Προτάθηκε από τα ΣΥΝΕΚ η συμμετοχή σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 17/6 με πλαίσιο εναντίωσης στις συνέπειες των μνημονίων από όπου όμως απουσίαζε η τοποθέτηση για τις προτάσεις της κυβέρνησης που είναι μνημονιακού χαρακτήρα, αλλά και η πρόταση για διαγραφή του χρέους, που είναι προϋπόθεση της απελευθέρωσης από τα μνημόνια. Γι’ αυτό η Αγων. Παρέμβαση ψήφισε λευκό. Η πρόταση τελικά δεν υιοθετήθηκε καθώς υπήρχαν 4 κατά (ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ).
  • Αποφασίστηκε ομόφωνα να υποστηριχτεί το αίτημα για επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις για μαθητές των ΕΠΑΛ που δεν συμμετείχαν για λόγους υγείας κ.ά.
  • Ψηφίστηκαν ομόφωνα η αλληλεγγύη στους απλήρωτους συμβασιούχους προγραμμάτων δια βίου μάθησης, καθώς και η στήριξη των εργαζομένων της Κόκα Κόλα με παράλληλη αποδοκιμασία της απόφασης του Δ. Θεσσαλονίκης να δεχτεί χορηγία από την πολυεθνική που χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα και απολύει.
  • Αποφασίστηκε ομόφωνα να βγει διευκρινιστική ανακοίνωση ότι για τη διεύρυνση του ΠΥΣΔΕ η Α΄ ΕΛΜΕ ούτε ρωτήθηκε ούτε πήρε θέση.
  • Οι ανακοινώσεις που προτάθηκαν από την Αγωνιστική Παρέμβαση για τα θέματα της επιλογής διευθυντών και των διορισμών και από τη ΔΑΚΕ για τις αναθέσεις στις ειδικότητες, θα εξεταστούν τις επόμενες μέρες με συνεννόηση των μελών του ΔΣ.
  • Τέλος, το ψήφισμα αλληλεγγύης που πρότεινε η Αγων. Παρέμβασης υπέρ των συνδικαλιστών της ΕΛΒΟ, οι οποίοι επειδή κατήγγειλαν τη υπονομευτική στάση του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμό της, μηνύθηκαν (!) από τον πρόεδρο του ΕΚΘ, τον πρόεδρο και δυο μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, δεν υιοθετήθηκε, καθώς καταψηφίστηκε από ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ και ΠΕΚ.
Categories: Ανακοινώσεις | Ετικέτες: ,,,,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: