Η Αγωνιστική Παρέμβαση κάνει εκτίμηση των αποτελεσμάτων στις εκλογές ΕΛΜΕ-Θ-2015 και χαιρετίζει τους συναδέλφους που στήριξαν τα σωματεία τους

Συνολικά αποτελέσματα των ΕΛΜΕ

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την εκπαίδευση και τους εργαζόμενους στήριξαν τις ΕΛΜΕ με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές της 17/12/2015.
Η ενίσχυση των Παρεμβάσεων σε ψήφους και ποσοστά για άλλη μια χρονιά ήρθε σαν αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που προκρίνει μια ΕΛΜΕ σαν σωματείο ανάδειξης και προώθησης αιτημάτων και πολιτικών στόχων, διεκδίκησης, μαχητικότητας και συσπείρωσης του κλάδου σε ένα εκπαιδευτικό κίνημα που είναι κομμάτι ενός ευρύτερου λαϊκού κινήματος. Στην κατεύθυνση αυτή, οι Παρεμβάσεις στήριξαν και την Α.Ρ.Κ. στην Δ΄ ΕΛΜΕ με την ανεξάρτητη και αγωνιστική στάση. Η επιτυχία αυτή είναι σημαντική ενίσχυση στην πάλη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού, για το ξήλωμα της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που ορίζεται από τη βαρβαρότητα των τριών μνημονίων.
Τα ΣΥΝΕΚ πλήρωσαν τη μνημονιακή μετάλλαξη και την προσχώρηση στη λογική του κυβερνητικού συνδικαλισμού, καθώς και της ολοκληρωτικής ταύτισης με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, χάνοντας το 60% των ψήφων τους και 6 από τις 11 έδρες.
Η στάση αυτή των ΣΥΝΕΚ και η προβολή της γραμμής του μνημονιακού μονόδρομου, επέτρεψε στη ΔΑΚΕ να εμφανίζει σα ρεαλισμό το νεοφιλελευθερισμό και την υποταγή στις επιταγές της Τρόικας.
Προχωράμε αποφασιστικά στην προσπάθεια για ένα εκπαιδευτικό, δημοσιοϋπαλλικό, πανεργατικό κίνημα μαζικό, αντίστασης και ανατροπής κόντρα στο 3ο μνημόνιο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που το υλοποιεί μαζί με τα δυο προηγούμενα σε παιδεία και κοινωνία.

Αγωνιστική Παρέμβαση

Categories: δίχως κατηγορία | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: