Παρεμβάσεις ΔΕ Θεσ/νίκης:ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ πρωτοστατούν στις αυθαιρεσίες στα Υ.Σ. Το ΠΑΜΕ καλύπτει τις αυθαιρεσίες διοίκησης και αιρετών

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

 ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ πρωτοστατούν στις αυθαιρεσίες στα Υ.Σ.

Το ΠΑΜΕ καλύπτει τις αυθαιρεσίες διοίκησης και αιρετών

 Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ με παραστάσεις στις διοικήσεις από την αρχή της χρονιάς κατέθεσαν προτάσεις που να διασφαλίζουν την τήρηση κριτηρίων διαφάνειας, αντικειμενικότητας και ίσης μεταχείρισης όλων των συναδέλφων στις υπηρεσιακές μεταβολές. Οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές και τα κριτήρια που θέσαμε παραβιάστηκαν. Οι αιρετοί της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ ταυτίστηκαν με τις αποφάσεις της διοίκησης και του ΠΥΣΔΕ και για αυτό τηρούν σιγή ιχθύος για τις αυθαιρεσίες που καταγγείλαμε ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα στις διαδικασίες των τοποθετήσεων (τοποθετήσεις χωρίς χρονοδιάγραμμα, αυθαίρετες και παράτυπες μετακινήσεις εκπροσώπων κυβερνητικών παρατάξεων στα γραφεία, προσθαφαιρέσεις κενών από φάση σε φάση των τοποθετήσεων και μέσα στις ίδιες τις φάσεις των τοποθετήσεων, συμπλήρωση ωραρίου χωρίς δημοσιοποίηση των κενών, συμπλήρωση ωραρίου χωρίς ενιαία κριτήρια για όλους και σε κάθε ειδικότητα, κ.ά.). Σιγή ιχθύος τήρησε και το ΠΑΜΕ για όλες αυτές τις αυθαιρεσίες.

Στις 19/10 δημοσιοποιήσαμε την πρόταση των Παρεμβάσεων που καταθέσαμε στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ για τις αυθαίρετες αποσπάσεις του ΠΥΣΔΕ δυτικής Θεσσαλονίκης στα γραφεία των Διευθύνσεων και την άρνηση των παρατάξεων των ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ να εκδοθεί ανακοίνωση που να καταδικάζει τις αυθαιρεσίες του ΠΥΣΔΕ.

Το ΠΑΜΕ επέλεξε να δώσει κάλυψη στη διοίκηση και στους αιρετούς των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ που αλωνίζουν στις υπηρεσιακές μεταβολές και επανέφερε τις γνωστές χυδαιότητες της προηγούμενης χρονιάς για οικονομικές ατασθαλίες.:

  • Επικαλείται ότι δεν είχε ενημέρωση για το θέμα και ζήτησε να ενημερωθεί από τους αιρετούς! Παραπληροφορεί τους συναδέλφους γιατί το θέμα είναι ήδη γνωστό από τις 27/9, οι Παρεμβάσεις θέσαμε το θέμα και στο Δ.Σ. της 6/10, βγάλαμε ανακοίνωση ως Παρεμβάσεις στις 10/10, για το ίδιο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και  το Δ.Σ. της Δ΄ ΕΛΜΕ στις 7/10, ενώ και στο Δ.Σ. ενημερώσαμε για την διαδικασία που ισχύει στις τοποθετήσεις συναδέλφων για  διοικητικό έργο και η οποία παραβιάστηκε!
  • Χρεώνει στις Παρεμβάσεις προεκλογικές σκοπιμότητες, για αυτό και ο βαρύγδουπος τίτλος στο νέο λιβελογράφημα που παραπέμπει στο όλα γίνονται για την «καρέκλα»! Το ότι το ΠΑΜΕ δεν θέλει να στραφεί κατά της διοίκησης, του ΠΥΣΔΕ και των αιρετών των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ επιβεβαιώνεται από το ότι ακόμη και σήμερα αρνείται να πάρει θέση και να καταδικάσει τις παρατυπίες του ΠΥΣΔΕ και των αιρετών της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ.
  • Κατηγορεί τις Παρεμβάσεις ότι δεν ενδιαφέρονται να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση, αλλά μόνο να την καταγγείλουν! Το ΠΑΜΕ δε θέλει να πάρει θέση και προσχηματικά ζήτησε το θέμα να συζητηθεί παρουσία των αιρετών, γιατί οι παρατάξεις των ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. ξεκαθάρισαν τη στάση που κράτησαν οι αιρετοί τους στο ΠΥΣΔΕ. Άλλωστε και πέρσι αρνήθηκε το Δ.Σ. να καταγγείλει το ΠΥΣΔΕ και τους αιρετούς για τις παρατυπίες τους στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών της ειδικής αγωγής, ενώ ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει καταγγείλει ούτε μία αυθαιρεσία του ΠΥΣΔΕ.
  • Μας πληροφορεί ότι έχει άλλη ενημέρωση από αυτήν που καταθέσανε στο Δ.Σ. οι Παρεμβάσεις και εντάσσει τις αποσπάσεις στα γραφεία στις «αποσπάσεις που σχετίζονται με την επιλογή συντονιστών στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων», οι οποίες έγιναν με προκήρυξη θέσεων, ενώ οι αποσπάσεις στα γραφεία έγιναν με διορισμό από το ΠΥΣΔΕ. Το ΠΑΜΕ, παρότι γνωρίζει ότι πρόκειται για διαφορετικές  αποσπάσεις επιδιώκει να συσκοτίσει την απαράδεκτη στάση του για την κάλυψη που παρέχει στη διοίκηση, το ΠΥΣΔΕ και τους αιρετούς.

Το ΠΑΜΕ συμπλέει με τις δυνάμεις των ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ)

Το ΠΑΜΕ συγκαλύπτει τις αυθαιρεσίες του ΠΥΣΔΕ για να συνεχίσει να κρατάει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συμπόρευσης που δημιούργησε πέρσι με ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΕΚ, όχι μόνο για να στρέφεται κατά των Παρεμβάσεων, αλλά και για να καλύψει την παταγώδη αποτυχία του να δώσει υπόσταση στις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ με στόχο την καθαίρεσή του.

  • Επαναφέρει τις γνωστές συκοφαντικές επινοήσεις του για οικονομικές ατασθαλίες ενάντια στις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, τους εκπροσώπους τους και άλλα αριστερά σχήματα και επικαλείται αποφάσεις που από κοινού ψηφίζει στην Α΄ και στην Β΄ ΕΛΜΕ με ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ)!
  • Το ΠΑΜΕ παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στις δυνάμεις των ΠΕΚ και τους εκπροσώπους τους για να μην αποκαλυφτεί η λεηλασία που κυριολεκτικά έκαναν οι εκπρόσωποι των ΠΕΚ στην τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ (το ΠΑΜΕ αποφεύγει να πάρει θέση στις ΕΛΜΕ). Οι εκπρόσωποι των ΠΕΚ παραχώρησαν τη διαχείρισή της τράπεζας αίματος που ανήκε στις ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης σε σύλλογο αιμοδοτών που συγκρότησαν οι ίδιοι και ανέλαβαν την εκπροσώπησή του και χωρίς να έχουν την έγκριση από καμία ΕΛΜΕ!
  • Το ΠΑΜΕ παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στις δυνάμεις της ΔΑΚΕ και τους εκπροσώπους της ώστε αποκρύπτεται πως με ευθύνη τους η Β΄ ΕΛΜΕ αρνείται  να πληρώσει το χρέος που της αναλογεί προς το διελμικό ταμείο και αντιστοιχούν σε οφειλές προς την καθαρίστρια των γραφείων των ΕΛΜΕ!

Το ΠΑΜΕ αμφισβητεί τους αγώνες κατά της διαθεσιμότητας – απόλυσης!

Το ΠΑΜΕ αμφισβητεί πλέον ανοιχτά τους αγώνες κατά της διαθεσιμότητας – απόλυσης και τη δράση των ΕΛΜΕ που βασίζονταν στις αποφάσεις του κλάδου και των συνδικαλιστικών του οργάνων. Στους αγώνες αυτούς τα μέλη των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων ήταν πάντοτε μπροστά. Απουσιάζανε όλοι οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ με τους οποίους το ΠΑΜΕ σήμερα συμπλέει για να στραφεί κατά των Παρεμβάσεων. Απουσιάζανε οι κομματικοί συνδικαλιστές, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, που όχι μόνο δεν συμπορεύτηκαν με τους ενιαίους αγώνες του κινήματος κατά των απολύσεων, αλλά και τους υπονόμευσαν. Άλλωστε η κοινοβουλευτική ομάδα του πολιτικού τους φορέα, αντί να προτάσσει την επιστροφή των απολυμένων στην εργασία τους, κάτι που κέρδισε ο κλάδος με τους αγώνες του, κατέθετε πρόταση στη βουλή που ζητούσε θέσεις εργασίας για τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα σε ΙΕΚ, ΣΕΚ και διοικητικές στα γραφεία (πρόταση νόμου στη βουλή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ στις 19/12/2014).

Οι νεοκυβερνητικοί συνδικαλιστές, οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ, μετά την μνημονιακή κωλοτούμπα του κόμματός τους, αποκηρύσσουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου με τις οποίες καταγράψαμε νίκες, στρέφονται και κατά των ίδιων των αγώνων του κινήματος.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ίδια την ύπαρξη των σωματείων με τη γενικευμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ για την κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το ΠΑΜΕ με τη στάση του αυτή λειτουργεί σε βάρος των ίδιων των σωματείων και του συνδικαλιστικού κινήματος και από κοινού με τις κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζει την προσπάθεια διάλυσης της Ε΄ ΕΛΜΕ.  Η νέα προσπάθεια του ΠΑΜΕ κατά των Παρεμβάσεων και των εκπροσώπων τους για μια ακόμη φορά θα πέσει στο κενό.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, τις ΕΛΜΕ, να μη συναινέσουν στα νέα αντιδραστικά μέτρα και να στείλουν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ ενισχύοντας στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις και τα ψηφοδέλτια  που στηρίζουν.

Categories: δίχως κατηγορία | Ετικέτες: ,,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: