ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ διαλύουν την ΕΛΜΕ

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ

ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ αποχωρούν από τις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛΜΕ

Διαλύουν την ΕΛΜΕ. Να μην το επιτρέψουμε.

Συνάντηση αγωνιστικών δυνάμεων και συναδέλφων Δευτέρα 21/2, 7.00 μ.μ., ΕΔΟΘ

ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΑΜΕΣυνάδελφοι,

Η χθεσινή έκτακτη Γ.Σ., με θέματα ιδιαίτερα σημαντικά, είχε απαρτία 36 ατόμων. Η Γ.Σ., όμως, δεν πήρε καμία απόφαση, γιατί οι παρατάξεις των ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ αποχώρησαν για μια ακόμη φορά από τη Γ.Σ, επικαλούμενες ότι δεν υπάρχει απαρτία. Για μια ώρα, από την έναρξη της Γ.Σ. και οι τρεις- ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ- αφού έβαλαν θέμα απαρτίας και επανέλαβαν τα χιλιοειπωμένα από τους ίδιους  για την απουσία των συνάδελφων στις Γ.Σ. και μιλώντας  απαξιωτικά για τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, πρότειναν διευρυμένο Δ.Σ. Μια διαδικασία που δεν καθορίζεται από το καταστατικό και προβλέπει οι συνάδελφοι άτυπα να έχουν μόνο λόγο χωρίς να ψηφίσουν, ενώ λόγο και ψήφο θα έχουν μόνο τα μέλη του Δ.Σ.! Ο πρόεδρος, όπως όφειλε, για να υπερασπίσει τις καταστατικές διαδικασίες που ορίζουν πότε έχουμε Γ.Σ. (το καταστατικό ορίζει ότι οι έκτακτες Γ.Σ. γίνονται με τους παρόντες, άρθρο 31 παρ. 3), αλλά, κυρίως, για να μη γίνει καθεστώς να μη γίνονται συνελεύσεις με τη δικαιολογία της απαρτίας, επέμενε ότι η Γ.Σ. θα γίνει, θα γίνουν τοποθετήσεις κι αν στο τέλος μείνουν λίγοι συνάδελφοι, θα το εκτιμήσουμε.

Έτσι, ξεκίνησε η διαδικασία.

Το ΠΑΜΕ  με τις τοποθετήσεις των μελών του δεν πρότεινε καμία αγωνιστική πρόταση, ούτε είπε τίποτε για τα επίδικα που καλέστηκε η Γ.Σ. με θέμα: τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, τα αιτήματα του κλάδου και οι μορφές πάλης. Κατέδειξε τον καπιταλισμό ως βασικό υπαίτιο και μίλησε για την αναγκαιότητα της ανατροπής του. Με τη γνώριμη πρακτική του καταφέρθηκε κατά των Παρεμβάσεων ως τον υπαίτιο των πάντων (εκλογή ΣΥΡΙΖΑ, διάλυση σωματείων, σύμπλευση με τις δυνάμεις του συστήματος κ.ά.).

Η ΔΑΚΕ διάβασε την ανακοίνωσή της για τις Γ.Σ.. Ένας εκπρόσωπός της επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα (για επίθεση που δέχεται η ορθοδοξία, μένος για τους πρόσφυγες, υπεράσπιση του αρχαιοελληνικού πνεύματος, εγκάλεσε μάλιστα τους άλλους (ΣΥΝΕΚ) που υπέστειλαν τον αγώνα εναντίον Χρήστου Ζαγανίδη και ανέλαβαν το ταμείο…(προφανώς προσβλέποντας να έχουμε συνέχεια των περσινών!) Άλλος βρήκε ευκαιρία να μας επισημάνει τη στάση του στο ΠΥΣΔΕ σε ζητήματα υπηρεσιακών μεταβολών, παραλείποντας να αναφερθεί βέβαια, σε παράτυπη τοποθέτηση σε κοντινό σχολείο στη Διεύθυνση και χωρίς να υπάρχουν ώρες διδασκαλίας, μετά την επιστροφή από απόσπαση σε βουλευτικό γραφείο, αντί της μακρινής Ασπροβάλτας, όπως ορίζει η εκπαιδευτική διαδικασία στις τοποθετήσεις.

Τα ΣΥΝΕΚ υπερασπίστηκαν για μια ακόμη φορά την ΟΛΜΕ και την κυβέρνηση που «ικανοποίησε» τα αιτήματα του κλάδου, υπερασπίστηκαν τη μαθητεία που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τη λειτουργία της τεχνικής εκπαίδευσης με βάση τις ανάγκες των επιχειρηματικών συμφερόντων και οδηγεί τους καθηγητές στη μη τυπική εκπαίδευση.

Οι Παρεμβάσεις και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις κατέθεσαν συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων και πρόγραμμα δράσης με την προοπτική της εφαρμογής του από τις ίδιες τις ΕΛΜΕ τοπικά και πανελλαδικά, αν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συνεχίσει να συμπορεύεται με την κυβέρνηση και τις επιταγές της Ε.Ε., χωρίς διεκδικήσεις και αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης.

Στο τέλος της διαδικασίας, μετά από τις τοποθετήσεις συνολικά 17 ατόμων,  συνέχισαν να είναι παρόντα στη Γ.Σ. 35 άτομα. Όταν μπήκε το θέμα για ψηφοφορία στη βάση των προτάσεων που έκαναν οι παρατάξεις, με χυδαίους χαρακτηρισμούς ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ επιτέθηκαν εναντίον του προέδρου και των Παρεμβάσεων, δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τη Γ.Σ. και εκβίαζαν ότι θα αποχωρήσουν. Δεν αποδέχτηκαν πρόταση από τον πρόεδρο να ψηφίσουν οι συνάδελφοι και να καταγραφεί η άποψή τους, ώστε να είναι στην ευχέρεια των μελών του Δ.Σ. αν θα την υιοθετήσουν ή όχι σε διαδικασία του Δ.Σ. που θα ακολουθούσε την ψηφοφορία των συναδέλφων.  Αμφισβητήθηκε έμπρακτα στους συναδέλφους το δικαίωμα να συμμετέχουν ισότιμα στις συνδικαλιστικές διαδικασίες του εκπαιδευτικού κινήματος. Εξάλλου, εκπροσωπούνται από τα μέλη του Δ.Σ., όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ – άρα, τι τις χρειαζόμαστε τις Γ.Σ.!

Οι παρατάξεις των ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και πρωταγωνιστή το ΠΑΜΕ αποχώρησαν για μια ακόμη φορά από τη Γενική Συνέλευση. Την ίδια πρακτική ακολούθησαν και στην προηγούμενη Γ.Σ., το ίδιο έκαναν και πέρσι με τις αποχωρήσεις τους από τις Γ.Σ. και τα Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, όταν η σκευωρία που έστησαν κατά του προέδρου της ΕΛΜΕ αποκαλύφθηκε και αναζητούσαν τρόπο να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για τη διαλυτική τους στάση στην ΕΛΜΕ. Για τις δυνάμεις του κυβερνητικού και του κομματικού συνδικαλισμού έχει γίνει καθεστώς πλέον οι αποχώρησή τους από τις Γ.Σ.

Ποιος ωφελείται από την παράλυση της Ε΄ ΕΛΜΕ;

Είναι προφανές ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός δεν έχει άλλο στόχο παρά να ακυρώσει κάθε προσπάθεια αγωνιστικής δράσης της Ε΄ ΕΛΜΕ.

Τα ΣΥΝΕΚ έχουν βάλει στο στόχαστρό τους, μετά την μετατροπή τους σε φερέφωνα της μνημονιακής πολιτικής, το ίδιο το σωματείο, γιατί ενόψει και των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που έχουν εξαπολυθεί, φοβούνται τους εργαζόμενους και το μαχόμενο συνδικαλισμό.

Η ΔΑΚΕ του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού θέλει τα σωματεία αδρανή, χώρο παραγοντισμού και διαχείρισης μιας μίζερης πραγματικότητας που η κυρίαρχη πολιτική επιβάλλει.

Το ΠΑΜΕ σπεύδει να ταυτιστεί μαζί τους, γιατί όπως έδειξε επανειλημμένα (διαθεσιμότητα, αναπληρωτές, ασφαλιστικό, θεματική εβδομάδα, κ.ά.), δε βλέπει πέρα από την κομματική συσπείρωση, δεν έχει μαχητική πρόταση ανατροπής, αλλά άσφαιρης καταγγελίας και διαμαρτυρίας χωρίς αγωνιστικό αύριο, γιατί πάντα θεωρεί ότι «δεν υπάρχουν οι όροι». Ο κομματικός συνδικαλισμός του ΠΑΜΕ διαλύει όποια διαδικασία των σωματείων δεν ελέγχει, το ίδιο κάνει σε όλες τις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, θεωρώντας βασικό αντίπαλο τις Παρεμβάσεις και όχι την κυβερνητική πολιτική. Με τη στάση του αυτή διευκολύνει την κατάργηση συνδικαλιστικών και απεργιακών δικαιωμάτων που είναι στο στόχαστρο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Να  ανακόψουμε το σχέδιο διάλυσης της ΕΛΜΕ που προωθούν ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ.

Να στηρίξουμε τις Επιτροπές Αγώνα που θα αναλάβουν την ενημέρωση όλων των συναδέλφων από κοινού με μέλη των ΔΣ και  θα πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των σωματείων μας, την ουσιαστική τους λειτουργία και την προώθηση αγωνιστικού σχεδίου δράσης του κλάδου και των συναδέλφων πάνω τους.

Καλούμε σε συνάντηση όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις από όλες τις ΕΛΜΕ, τις Επιτροπές Αγώνα των ΕΛΜΕ, μέλη Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και κυρίως όλους τους συναδέλφους που αγωνιούν για την πρακτική διάλυσης των σωματείων μας από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και του κομματικού συνδικαλισμού τη Δευτέρα 21/2, στις 7.00 μ.μ. στην ΕΔΟΘ.

Advertisements
Categories: ΔΑΚΕ, Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Οι Παρεμβάσεις στην Εκπαίδευση, ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: