Η αιμοδοσία να μείνει στην ευθύνη των ΕΛΜΕ!

(Πρόταση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων)

Αιμοδοσία της ΕΛΜΕ την …….. ………,  …./3/2017, στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης από τις 9.00 μ.μ. έως τις 12.00 μ.μ. 

Οι αιμοδοσίες στις οποίες προσκαλούνται να πάρουν μέρος  οι συνάδελφοι και οι οποίες πραγματοποιούνται στα σχολεία μας, δε γίνονται πλέον από τις ΕΛΜΕ, αλλά από σύλλογο με την επωνυμία «Σύλλογος Αιμοδοτών Καθηγητών Θεσσαλονίκης – Μάθημα Ζωής». Έτσι πλέον η ευθύνη της αιμοδοσίας και της διαχείρισης της τράπεζας αίματος, που μέχρι τώρα ήταν στην ευθύνη των ΕΛΜΕ, έχει περάσει στο σύλλογο αιμοδοτών.

Τα Δ.Σ. των  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης διαπιστώσαμε την ύπαρξη του συλλόγου αιμοδοτών πριν τρία χρόνια μέσα από το ενημερωτικό των ημερών αιμοδοσίας που φτάνει στα σχολεία, όταν δίπλα στον τίτλο των ΕΛΜΕ που ήταν οι υπεύθυνες της αιμοδοσίας προστέθηκε και η επωνυμία του συγκεκριμένου συλλόγου. Σε συνεδριάσεις  Δ.Σ. των ΕΛΜΕ συζητήθηκε αυτή η εξέλιξη, για την οποία κανένα Δ.Σ. δεν είχε ρωτηθεί, και αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με τον υπεύθυνο που είχε οριστεί από παλιότερα από τις ΕΛΜΕ για την αιμοδοσία και στον οποίο απευθυνόντουσαν οι συνάδελφοι για να καλύψουν ανάγκες αίματος. Στη συνάντηση που έγινε και συμμετείχαν οι πρόεδροι της Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ, ο υπεύθυνος της αιμοδοσίας αιτιολόγησε την ύπαρξη του συλλόγου ως αποτέλεσμα της αλλαγής της νομοθεσίας που ορίζει την ίδρυση συλλόγου αποκλειστικά για να συνεχιστεί η αιμοδοσία των ΕΛΜΕ κι ανέφερε ότι ο σύλλογος θα προκύψει μετά από εκλογικές διαδικασίες! Ακόμη δήλωσε ότι θα παγώσει την ίδρυση του συλλόγου και θα ενημερώσει τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ!

Όλο το προηγούμενο διάστημα στα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ ποτέ δεν έγινε ενημέρωση από τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας για την ίδρυση του συλλόγου και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει. Πληροφορηθήκαμε από τα ενημερωτικά που φτάνουν στα σχολεία την επαναλειτουργία του συλλόγου, ο οποίος τώρα πλέον κατά αποκλειστικότητα ανέλαβε τη διεκπεραίωση  της αιμοδοσίας, ενώ στην ευθύνη του πέρασε και η τράπεζα αίματος που ανήκε στη δικαιοδοσία των ΕΛΜΕ.  Ο υπεύθυνος αιμοδοσίας αγνόησε και πάλι τις ΕΛΜΕ και ακολούθησε την απαράδεκτη τακτική να προχωρεί σε ενέργειες για την αιμοδοσία χωρίς να ενημερώνει τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις των ΕΛΜΕ!

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ ενημερώνει τον κλάδο για την απαράδεκτη αυτή  στάση του υπεύθυνου της αιμοδοσίας και συναδέλφων που συναίνεσαν σε αυτή  τη διαδικασία και άλλαξαν το χαρακτήρα της αιμοδοσίας. Συγκρότησαν σύλλογο αιμοδοτών που ανέλαβε την αιμοδοσία που μέχρι τότε ήταν στην ευθύνη των ΕΛΜΕ, χωρίς να θέσουν το θέμα στα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ τις οποίες αντικατέστησε ο σύλλογος.

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ ενημερώνει τον κλάδο ότι από πουθενά δεν προκύπτει η αναγκαιότητα της αλλαγής του καθεστώτος της αιμοδοσίας. Οι λόγοι που επικαλέσθηκε ο υπεύθυνος της αιμοδοσίας για να κάνει αυτή την αλλαγή δεν ισχύουν, για αυτό άλλωστε οι αιμοδοσίες συνεχίζουν να γίνονται από όλες τις ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, καθώς και στην ΟΛΜΕ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και προηγούμενα. Τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και άλλων ΕΛΜΕ συνεχίζουν να προκηρύσσουν και να πραγματοποιούν τις αιμοδοσίες και τα ίδια διαχειρίζονται αντίστοιχες τράπεζες αίματος που είναι στην ευθύνη τους, όπως ακριβώς γινόταν και από τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ θεωρεί ότι οι εκπρόσωποι του συλλόγου πρέπει να σταματήσουν τη λειτουργία του η οποία δεν προβλέπεται από πουθενά, ούτε αποφασίστηκε από τον κλάδο, αλλά και ποτέ δεν τέθηκε στις συνδικαλιστικές διαδικασίες του κινήματος και τα συνδικαλιστικά του όργανα. Η ευθύνη της αιμοδοσίας και η διαχείριση της τράπεζας αίματος πρέπει να επανέλθουν στις ΕΛΜΕ. Εάν οι ΕΛΜΕ δεν εισακουστούμε και ο σύλλογος συνεχίσει τη λειτουργία του, τότε οφείλει να επιστρέψει στις ΕΛΜΕ την τράπεζα αίματος.

Μπροστά στις μεγάλες ανάγκες αίματος που προέκυψαν αυτή την περίοδο, όπως μας έχουν ενημερώσει όλα τα νοσοκομεία της πόλης, καλούμε τους συναδέλφους της ΕΛΜΕ να έρθουν να δώσουν αίμα την ……………….. /3/2017, στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης από τις 9.00 μ.μ. έως τις 12.00 μ.μ.  Η πρώτη αυτή αιμοδοσία θα λειτουργήσει και για τη δημιουργία τράπεζας αίματος της ΕΛΜΕ. Οι συνάδελφοι που θα χρειαστούν αίμα θα μπορούν να απευθύνονται σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της  Ε΄ ΕΛΜΕ.

Categories: Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, αιμοδοσία, διαφάνεια, δικαιώματα | 2 Σχόλια

Πλοήγηση άρθρων

2 thoughts on “Η αιμοδοσία να μείνει στην ευθύνη των ΕΛΜΕ!

  1. Παράθεμα: η Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. 28/2 της ΕΛΜΕ |

  2. Παράθεμα: Πρόσκληση σε διελμική συνέλευση των ΕΛΜΕ-Θ |

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: