Αποφάσεις του Δ.Σ. (7.3.2017) της Ε΄ ΕΛΜΕ -Θ

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Αποφάσεις της συνεδρίασης  του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την Τρίτη 7/3/2017

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ στη συνεδρίασή του την Τρίτη 7/3/2017 αποφάσισε τα εξής:

Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ: Να οργανωθεί Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 16/3, στις 7.00 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Συζητάμε και παίρνουμε αποφάσεις για τα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα κυβέρνησης- ΕΕ –ΔΝΤ (προσυμφωνία – αντιλαϊκά μέτρα, αντιεκπαιδευτικές αλλαγές συνολικά στο σχολείο, στο Γενικό Λύκειο και στα ΕΠΑΛ, όπως πορίσματα Λιάκου – Γαβρόγλου, προτάσεις ΙΕΠ και Μορφωτικής Επιτροπής Βουλής, ενοποιήσεις ειδικοτήτων, έκθεση ΟΟΣΑ, προτάσεις ΣΕΒ, κ.ά.), καθώς και για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Προβλήματα ειδικής αγωγής και αναπληρωτών : Το Δ.Σ. οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των αναπληρωτών την Παρασκευή 17/3, στις 2.30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της κεντρικής Μακεδονίας. Το Δ.Σ. θα απευθυνθεί στις ΕΛΜΕ, στους συλλόγους Π.Ε., σε όλες τις συλλογικότητες των αναπληρωτών και των αδιόριστων εκπαιδευτικών, καθώς και στους συλλόγους γονέων και τις ενώσεις τους για να συνδιοργανώσουμε την παράσταση.

Αντιρατσιστική – αντιφασιστική διαδήλωση Σαββάτου 18/3: Για τη διαδήλωση του Σαββάτου 18/3, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και φασισμού, στις 1.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου θα ενημερωθούν τα σχολεία με την ανακοίνωση και την αφίσα των φορέων που οργανώνουν την κινητοποίηση και θα καλεστούν οι συνάδελφοι να πάρουν μέρος. Να συζητηθεί το θέμα στη διελμική συνάντηση για κοινή  συμμετοχή των ΕΛΜΕ.

Αιμοδοσία των ΕΛΜΕ : Το Δ.Σ. να εκδώσει ανακοίνωση για να  ενημερώσει τον κλάδο για την απαράδεκτη στάση του υπεύθυνου συνάδελφου  που είχε στο παρελθόν οριστεί από τις ΕΛΜΕ για τη διαδικασία της αιμοδοσίας των ΕΛΜΕ και τη διαχείριση της τράπεζας αίματος όλων των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης. Συγκρότησε χωρίς να έχει την έγκριση από καμία ΕΛΜΕ σύλλογο αιμοδοτών που ανέλαβε πλέον την αιμοδοσία των ΕΛΜΕ! Η ανακοίνωση θα περιέχει και την πρόταση του Δ.Σ. για να σταματήσει μια τέτοια εξέλιξη που δεν έχει συμβεί σε καμία ΕΛΜΕ, ούτε και στην ΟΛΜΕ που είχαν παρόμοιο τρόπο αιμοδοσίας με τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, αλλά δεν παραχώρησαν την αιμοδοσία σε κανένα σύλλογο αιμοδοτών.

Παραβιάσεις ωραρίου: Να εκδώσει ανακοίνωση για τις παραβιάσεις του ωραρίου εργασίας.

Μοριοδότηση σχολείων : Να συζητηθεί το θέμα με τις άλλες ΕΛΜΕ και τους αιρετούς σε διελμική συνάντηση.

Πρόσφυγες: Να γίνει προγραμματισμός επισκέψεων σε σχολεία που το απόγευμα λειτουργούν για τα προσφυγόπουλα και να μοιραστούν  σχολικά είδη, καθώς και σε καμπ  για να  μοιραστούν είδη ρουχισμού.  Να γίνει συνάντηση με υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Διελμικό : Να οργανωθεί διελμική συνάντηση στις 14/3 μετά από συνεννόηση με τις άλλες ΕΛΜΕ. Στη συνάντηση να συζητηθούν: η παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των αναπληρωτών και της  ειδικής αγωγής, η αναμοριοδότηση των σχολείων, οι  υπηρεσιακές μεταβολές – προτάσεις προς ΠΥΣΔΕ,  το θέμα με πρόσφυγες (αλληλεγγύη – εκπαίδευση –συνάντηση με υπουργείο – κινητοποιήσεις). Για την κατάσταση με την αιμοδοσία των ΕΛΜΕ. Στη συνάντηση να καλεστούν να συμμετέχουν και οι αιρετοί του Δυτικού και ανατολικού ΠΥΣΔΕ, καθώς και συνάδελφοι που επιθυμούν.

Λειτουργία ΕΛΜΕ :   Το Δ.Σ. με ανακοίνωση του να ενημερώσει τον κλάδο για τις αποφάσεις που πήρε για τη λειτουργία της ΕΛΜΕ.

Ψηφίσματα : Να εκδοθούν ψηφίσματα

  • αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές εναντία στην αύξηση τιμής των εισιτήριων το 2011.
  • συμπαράστασης σε διωκόμενο μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας

Ζαγανίδης Χρήστος                                    Δερματάς Αντώνης

Advertisements
Categories: πρόσφυγες, Αποφάσεις - Ψηφίσματα, Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, αντιφασιστική πάλη, αναπληρωτές | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: