Επιτέλους το ΠΥΣΔΕ κάλυψε το κενό ΠΕ01 στην Ασπροβάλτα!

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

 Επιτέλους το ΠΥΣΔΕ κάλυψε το κενό ΠΕ01 στην Ασπροβάλτα!

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις έγκαιρα έχουμε καταθέσει στις ΕΛΜΕ, στο ΠΥΣΔΕ και στη Διεύθυνση τις προτάσεις μας για το σύνολο των κριτηρίων που πρέπει να τηρούνται σε όλες τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών. Με βάση αυτές τις προτάσεις καταγγείλαμε επανειλημμένα παρατυπίες στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, όπως τις ατέρμονες διαδικασίες τοποθετήσεων, τη μη δημοσιοποίηση όλων των κενών, την τοποθέτηση αναπληρωτών με άνισους όρους, τη συμπλήρωση ωραρίου χωρίς ενιαία κριτήρια για όλους και όλες τις ειδικότητες, τις εκατοντάδες μετακινήσεις για  συμπλήρωση ωραρίου σε τέσσερα, ακόμη και σε πέντε σχολεία, κ.ά. Για αυτό επιμένουμε η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης να τηρήσει την υπόσχεσή της να δίνει όλα τα στοιχεία που διαθέτει πριν τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ.

Σήμερα συνεχίζουμε να αποκαλύπτουμε τα «κακώς κείμενα» του ΠΥΣΔΕ απαιτώντας ίσους όρους για όλους στις τοποθετήσεις, καθώς και κανόνες διαφάνειας και κριτήρια αντικειμενικότητας ίδια για όλους και όλες τις ειδικότητες. Μετά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας, η σύζυγος του αιρετού της ΔΑΚΕ με απόφαση του ΠΥΣΔΕ ορίζεται να υπηρετήσει στην οργανική της θέση στην Ασπροβάλτα, για πρώτη φορά, μιας και πρόσφατα επέστρεψε από δίχρονη απόσπαση σε βουλευτικό γραφείο, ενώ προηγουμένως και επί σειρά ετών ήταν στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, ακόμη και με παράτυπη απόσπαση, όπως παλιότερα είχαμε καταγγείλει.  Η τοποθέτησή της από το ΠΥΣΔΕ έγινε αφού για πάνω από ένα μήνα η οργανική της θέση παρέμενε ακάλυπτη και οι μαθητές δεν έκαναν μάθημα, ενώ η ίδια βρίσκονταν σε σχολείο της Μενεμένης όπου είχε τοποθετηθεί χωρίς να έχει ούτε μία ώρα διδασκαλίας.  Τώρα απομένει να της προσμετρηθούν τα μόρια που αναλογούν στη Μενεμένη (1 μόριο) όπου βρίσκονταν και να της αφαιρεθούν τα μόρια  της Ασπροβάλτας (6 μόρια) σε σχολείο της οποίας ήταν μόνο για 2 ώρες και μία φορά την εβδομάδα!

Ξεκαθαρίζουμε ότι: συνάδελφος που επιστρέφει από μακροχρόνια άδεια, σύμφωνα με τις εγκυκλίους (17-9-2008 Αριθ. πρωτ. 119052/Γ2), επιστρέφει στην οργανική του θέση. Μόνο αν υπάρχει συνεννόηση με το συνάδελφο που υπηρετεί εκεί κατά την απουσία του, μπορεί αυτό να μη συμβεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η συνάδελφος που είχε τοποθετηθεί στην Ασπροβάλτα, μετά την επιστροφή της γυναίκας του αιρετού της ΔΑΚΕ, ζήτησε, και έκανε και ένσταση για αυτό, να τηρηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να αλλάξει σχολείο, αλλά αγνοήθηκε.

Αποκαλυπτική είναι όμως και η στάση του αιρετού των ΣΥΝΕΚ στο ΠΥΣΔΕ που κάλυψε τη συγκεκριμένη παρατυπία, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση «το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δύο το πρόσωπο». Παρευρέθηκε στο ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ (7/3/2017), όταν θέσαμε καταγγελία για το ζήτημα αυτό, για να υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.  Ανέφερε μάλιστα ότι η λογική του ΠΥΣΔΕ είναι να εξυπηρετηθούν πρώτα οι μόνιμοι, μετά οι αποσπασμένοι και μετά οι αναπληρωτές δείχνοντας έτσι πόσο ισότιμα αντιμετωπίζουν όλους τους συναδέλφους.  Όταν η παράταξή μας επανέφερε το ζήτημα της προνομιακής και παράτυπης τοποθέτησης μέλους των ΣΥΝΕΚ στην περιφέρεια, ως υπεύθυνης για το συντονισμό της εκπαίδευσης των προσφύγων, η οποία θεωρήθηκε υπεράριθμη στο σχολείο της ενώ είχε πλήρες ωράριο, επανέλαβε ότι υπήρχαν υπεράριθμοι στην ειδικότητά  της και γι’ αυτό θεωρήθηκε πλεονάζουσα.  Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που υπάρχει κενό στην ειδικότητά της σε σχολείο του δυτικού ΠΥΣΔΕ; Γιατί δεν την επαναφέρουν τώρα στα σχολεία αφού το κενό ΠΕ05 στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης είναι εδώ και ένα μήνα! Ανέφερε επίσης ότι όταν υπάρχει εντολή για μετακίνηση συναδέλφου από υπερκείμενη αρχή, δεν μπορεί παρά να υπακούσει. Κι ας πηγαίνει περίπατο η εκπαιδευτική διαδικασία, κι ας ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι για μετακινήσεις συναδέλφων με άνωθεν εντολές!  Εύγε! Μήπως επανέλθουν και οι δυσμενείς μεταθέσεις στον Έβρο με τη λογική αυτή;  Ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ έχει ξεπεράσει και το γράμμα των αντιδραστικών νόμων της Διαμαντοπούλου που επέβαλε τις υποχρεωτικές μετακινήσεις!

Τολμούν να μιλάνε οι πρωτεργάτες των ρουσφετιών και των πελατειακών εξυπηρετήσεων που χρόνια τώρα τα έχουν αναγάγει σε επιστήμη και βγάζουν και ανακοινώσεις κατά των Παρεμβάσεων, τη μόνη δύναμη που με προτάσεις και στοιχεία που καταθέτουν για τις τοποθετήσεις, απαιτούν την τήρηση κανόνων διαφάνειας και κριτηρίων αντικειμενικότητας! Το θράσος που επιδεικνύει η ηγεσία της ΔΑΚΕ είναι αποτέλεσμα της στήριξης που της παρέχει και η παράταξη του ΠΑΜΕ. Για μια φορά ακόμη, όπως και για άλλες παρατυπίες του ΠΥΣΔΕ και των αιρετών (παράτυπες τοποθετήσεις αναπληρωτών της ειδικής αγωγής πρόπερσι, παράτυπη τοποθέτηση της υπευθύνου για τους πρόσφυγες στην περιφέρεια πέρσι, κ.ά.), αρνήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. (7/3/2017) να πάρει θέση το Δ.Σ. και να καταγγείλει το ΠΥΣΔΕ, δηλώνοντας ότι το ΠΑΜΕ θα βγάλει δική του καταγγελία!. Για λόγους αρχών, γιατί η παράταξή της δε συμμετέχει στις εκλογές του ΠΥΣΔΕ, ψήφισε λευκό η εκπρόσωπος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών.

Όσο για την προσπάθεια της ΔΑΚΕ να αποδείξει ότι όλοι ίδιοι είμαστε, παρουσιάζοντας τοποθετήσεις συναδέλφων που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια των Παρεμβάσεων ως παράτυπες, πρόκειται για συκοφαντικές και ψεύτικες επινοήσεις, για αυτό και δεν καταθέτει ούτε ένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τα όσα καταγγέλλει. Ο αντιπερισπασμός τους είναι πολύ φτηνός για να καλύψει τις ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις που έκαναν τα ΠΥΣΔΕ χρόνια τώρα στη γυναίκα του αιρετού της ΔΑΚΕ και που προσπάθησαν να ξανακάνουν και τώρα, αλλά απέτυχαν κάτω από την επιμονή των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων.

Τα μέλη των Παρεμβάσεων που καταγγέλλονται από τη ΔΑΚΕ έχουν τηρήσει στο ακέραιο το γράμμα του νόμου που ισχύει για τις τοποθετήσεις:

Η υποψήφια των Παρεμβάσεων του κλάδου της αγγλικής, η οποία κατά τη ΔΑΚΕ «αποσπάστηκε με απόφαση υπουργού υπερβαίνοντας νόμους και διατάξεις» ακολούθησε κάθε νόμιμη οδό υποβάλλοντας ενστάσεις κατ’ επανάληψη, ακόμη και προς το ΥΠΕΠΘ, καθώς κενές θέσεις για άλλη μια φορά δε δόθηκαν όλες στη δημοσιότητα για να εξυπηρετηθούν οι ημέτεροι, χωρίς να λάβει από το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης καμία εμπεριστατωμένη απάντηση σ’ αυτές.  Η απόσπασή της, όπως και άλλων συναδέλφων, πρώτα εγκρίθηκε από το ΚΥΣΔΕ σε διαδικασία που προέκυψε μετά την κοινοποίηση σε όλα τα σχολεία της χώρας εγκυκλίου που καλούσε  να κάνουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται για αποσπάσεις.  Μετά υπογράφτηκε από τον υπουργό, όπως ορίζει η εκπαιδευτική διαδικασία η οποία ακολουθείται σε όλες τις αποσπάσεις.

Η υποψήφια των Παρεμβάσεων που αποσπάται στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας προσφέρει εκεί χάρη στη δουλειά της, τις γνώσεις της και τις εξειδικευμένες σπουδές της όπως και άλλοι συνάδελφοι και αυτά είναι γνωστά στο σύλλογο της και στους συναδέλφους που μαζί εργάζονται. Τα κριτήρια βάσει των οποίων το ΚΕΓ ζητάει αποσπασμένους εκπαιδευτικούς είναι διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο στη σχετική προκήρυξη που αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες στο διαδίκτυο.

Όσο για τον συνυποψήφιό μας που επέστρεψε από απόσπαση σε πολιτικό κόμμα, της σημερινής νεοφιλελεύθερης «αριστεράς» που διέψευσε τις υποσχέσεις να κυβερνήσει υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, μετά την αποχώρησή του απ’ αυτό, μόνο ως θετικό γεγονός μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την αποστασιοποίηση και το διαχωρισμό κάποιου από τις κυρίαρχες πολιτικές που εφαρμόζονται.  Να σημειωθεί ότι ο συνάδελφος επέστρεψε και υπηρετεί στην οργανική του θέση όπως έπρεπε να γίνει.

Όσον αφορά τις «διατάξεις των νόμων που εκμεταλλεύονται οι συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων», σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ, επισημαίνουμε ότι οι συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων αναδεικνύονται από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό κίνημα και καμία σχέση δεν έχουν με τους συνδικαλιστές φαντάσματα που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ για την προσωπική τους εξυπηρέτηση. Αν η ΔΑΚΕ επιθυμεί την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, ας το διατυπώσει ευθέως.

Categories: Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Οι Παρεμβάσεις στην Εκπαίδευση, διαφάνεια | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: