ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ παραχωρούν την αιμοδοσία των ΕΛΜΕ σε Σύλλογο αιμοδοτών!

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης
-Όχι άλλα παιχνίδια με την αιμοδοσία των ΕΛΜΕ-Θ
-ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ παραχωρούν την αιμοδοσία των ΕΛΜΕ σε Σύλλογο αιμοδοτών
-Καταγγέλλουν τον πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ γιατί υλοποίησε απόφαση της ΕΛΜΕ

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι οι ανακοινώσεις του συλλόγου αιμοδοτών καθηγητών «Μάθημα ζωής» που φτάνουν στα σχολεία και οι αιμοδοσίες που ανακοινώνει και υλοποιεί ο ίδιος σύλλογος δεν έχουν συζητηθεί σε κανένα Δ.Σ. και δεν έχουν την έγκριση καμίας ΕΛΜΕ. Την έγκριση καμίας ΕΛΜΕ δεν έχει ούτε το καταστατικό λειτουργίας του ίδιου συλλόγου, το οποίο ο σύλλογος δεν έχει κοινοποιήσει σε καμία ΕΛΜΕ και στους συναδέλφους, γιατί μέσα από τα άρθρα του αποκαλύπτεται ότι η αιμοδοσία πλέον έχει ανταποδοτικά χαρακτηριστικά, καθώς και ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τους κανόνες λειτουργίας των ΕΛΜΕ, όπως αυτές περιγράφονται στα καταστατικά τους.

Ως Παρεμβάσεις έχουμε διατυπώσει έγκαιρα σε όλα τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ την αντίθεσή μας στην ίδρυση συλλόγου αιμοδοτών. Με αποφάσεις των ΕΛΜΕ (Δ΄και Ε΄), οι πρόεδροι αυτών συναντηθήκανε παλιότερα με τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας Ηρακλή Ξανθόπουλο, ο οποίος δεν τήρησε την υπόσχεσή του ότι θα παγώσει τη διαδικασία της ίδρυσης συλλόγου αιμοδοτών. Σε δύο συναντήσεις των ΕΛΜΕ (21/4/2017 και 28/4/2017), όπου καλέστηκαν και οι εκπρόσωποι του συλλόγου «Μάθημα ζωής», αυτοί δεν παρουσιάστηκαν απαξιώνοντας με τη στάση τους τις ίδιες τις ΕΛΜΕ, παρόλο που προσχηματικά τις επικαλούνται συνεχώς, για να νομιμοποιούν τις ενέργειές τους. Στις συναντήσεις, ενώ όλα τα μέλη των Δ.Σ. ήταν ενημερωμένα, δεν εμφανίστηκε ούτε ένα μέλος των Δ.Σ. από τις Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ και κανένας εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ από καμία ΕΛΜΕ Με αποφάσεις των Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ συμμετείχαμε στην αντιπροσωπεία μελών των Δ.Σ. σε συνάντηση με τη Διοίκηση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. Η Διοίκηση θετικά αντιμετώπισε τα γραπτά αιτήματα των ΕΛΜΕ να οργανωθεί αιμοδοσία από τις ΕΛΜΕ και να επιστραφεί στις ΕΛΜΕ το αίμα που αντιστοιχεί στην τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ, ενώ θέσαμε και το θέμα να μας δοθούν απολογιστικά στοιχεία της διαχείρισης της τράπεζας αίματος όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Γιατί διαφωνούμε και γιατί υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ;

Όπως καταθέσαμε και στην πρώτη συνάντηση των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ (συμμετείχαν μέλη των Δ.Σ. των Γ΄, Δ΄ και Ε΄) στις 28/4/2015 που είχε θέμα και την αιμοδοσία:
• Κανένας νόμος δεν απαιτούσε την ίδρυση Συλλόγου Αιμοδοτών Καθηγητών, όπως παραπλανητικά ενημέρωνε ο υπεύθυνος της αιμοδοσίας. Στον Εθνικό Οργανισμό Αιμοδοτών που ιδρύθηκε το 2014 αρκούσε να καταγραφούμε ως ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και να δηλώσουμε έναν συνάδελφο υπεύθυνο αιμοδοσίας. Έτσι έκαναν όλες οι ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα και η ΟΛΜΕ.
• Καμία ΕΛΜΕ δεν έδωσε την έγκρισή της, για να προχωρήσει η ίδρυση Συλλόγου αιμοδοτών. Δεν υπάρχει σε κανένα πρακτικό σχετική απόφαση ΔΣ ή συνέλευσης, γιατί όλες οι παρατάξεις σε πρώτη φάση ήταν αντίθετες στη δημιουργία Συλλόγου.
• Ο υπεύθυνος της αιμοδοσίας οικειοποιήθηκε τη δραστηριότητα που του ανέθεσαν οι ΕΛΜΕ παραπλανώντας και εξαπατώντας πολλούς συναδέλφους που θεώρησαν ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τις ΕΛΜΕ. Αντί να υπηρετεί τις ΕΛΜΕ που του εμπιστεύθηκαν το συγκεκριμένο έργο, προώθησε προσωπικές και παραταξιακές σκοπιμότητες. Αρνήθηκε να δώσει αίμα σε συναδέλφους, όπως μας πληροφόρησαν οι ίδιοι, ενώ αίμα δόθηκε για να ικανοποιηθούν κομματικά γραμμάτια για αυτό και δεν κατέθεσε ποτέ στις ΕΛΜΕ απολογισμό της διαχείρισης της τράπεζας αίματος όλα αυτά τα χρόνια.
• Σήμερα παρέδωσε «το δαχτυλίδι» της αιμοδοσίας σε εκπρόσωπο της παράταξής του ως πρόεδρο του συλλόγου με τη συμμετοχή και του προέδρου της Α΄ ΕΛΜΕ και εκπροσώπου της ΔΑΚΕ και συνεχίζει από κοινού με τη διοίκηση του συλλόγου να εμπλέκει και τις ΕΛΜΕ και καθόλου τυχαία στις ανακοινώσεις του συλλόγου υπάρχει η ένδειξη «ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης», χωρίς να έχει ερωτηθεί καμία ΕΛΜΕ για τίποτα. Στο ΔΣ του Συλλόγου δεν υπάρχει κανένας εκπρόσωπος (ο λεγόμενος «έφορος δημοσίων σχέσεων») των 5 ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, γιατί ακριβώς οι ΕΛΜΕ δεν έχουν καμία απόφαση και έγκριση για όλα αυτά.

Τα άρθρα του καταστατικού του Συλλόγου που ίδρυσαν, το οποίο δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, αποδεικνύουν ότι η Τράπεζα Αίματος των ΕΛΜΕ που ανήκε σε όλους τους καθηγητές και εξέφραζε το πνεύμα αλληλεγγύης προς το συνάδελφο και το συνάνθρωπο, μεταβλήθηκε σε μια διαδικασία ανταποδοτικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα : Άρθρο 4ο: «Η εγγραφή γίνεται μετά από Ιατρική εξέταση», «το τακτικό μέλος υποχρεωτικά δίνει αίμα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Αν δε δώσει, το ΔΣ έχει το δικαίωμα να τον διαγράψει». Άρθρο 5ο: «όσοι δεν μπορούν να δώσουν αίμα για να είναι μέλη πρέπει να πιστοποιείται από γιατρό». Άρθρο 11ο: Τα υποψήφια μέλη για Δ.Σ. και Ε.Ε. «ελέγχει η Εφορευτική επιτροπή και επιβεβαιώνει την ημερομηνία της τελευταίας αιμοδοσίας». Άρθρο 21ο: «Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας ανταποκρίνονται στο αίτημα μέλους του Συλλόγου για αποστολή φιαλών αίματος ελέγχοντας το απόθεμα του συγκεκριμένου μέλους». Άρθρο 22ο : «Πόροι του Συλλόγου είναι οι συνδρομές» (5 Ευρώ), οι δωρεές και οι επιχορηγήσεις και από ιδιώτες.

Ο Σύλλογος αιμοδοτών διενεργεί τις αιμοδοσίες, αφαιρώντας τες από τις ΕΛΜΕ, γιατί οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ, αντί να πάρουν θέση κατά του ανταποδοτικού χαρακτήρα της αιμοδοσίας δίνουν κάλυψη στον υπεύθυνο αιμοδοσίας Ηρακλή Ξανθόπουλο, που λειτούργησε την τράπεζα αίματος για κομματικά οφέλη, και στο Σύλλογο αιμοδοτών. Οι μεν (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ), γιατί τα μέλη τους, χωρίς ποτέ να έχουν ενημερώσει, όπως όφειλαν, τις ίδιες τις ΕΛΜΕ τους, έχουν εμπλακεί στη συγκρότηση του Συλλόγου αιμοδοτών προσβλέποντας σε παραταξιακά και προσωπικά οφέλη και οι δε (ΠΑΜΕ), γιατί έχουν αναγάγει σε αποκλειστικό αντίπαλό τους τις Παρεμβάσεις και λειτουργούν ως συνεκτικός ιστός με τις καθεστωτικές παρατάξεις εξυπηρετώντας τα σχέδια τους. Η στάση του ΠΑΜΕ αποτελεί συναλλαγή με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ μετά τη συνεργασία τους στην Α΄ ΕΛΜΕ στην επίθεση κατά του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ και των Παρεμβάσεων που ενορχήστρωσε η πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ πέρσι τον Ιούνη συκοφαντώντας και σπιλώνοντας τις Παρεμβάσεις και τους εκπροσώπους τους, που ήταν η ψυχή του αγώνα του κλάδου ενάντια στις απολύσεις, από τον οποίο έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Οι ίδιες παρατάξεις, ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ, με την ψήφο τους και χωρίς να προηγηθεί συζήτηση στο Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ, αλλά «δια περιφοράς», εξέδωσαν ανακοίνωση και ανέλαβαν να ξελασπώσουν το Σύλλογο αιμοδοτών, δηλαδή τον εαυτό τους, αφού οι ίδιοι είναι μέλη της διοίκησης (πρόεδρος ο Τσιρανίδης Γ. – πρώην γραμματέας της Α΄ ΕΛΜΕ και μέλος της ΠΑΣΚ και Γραμματέας ο Φιλίππου Χ. – νυν πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ και μέλος της ΔΑΚΕ). Συνεχίζοντας την αντιδημοκρατική πρακτική τους και με το περίσσευμα εμπάθειας που τους διακρίνει, αντί να απαντήσουν στην ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ και να πάρουν θέση για το χαρακτήρα της αιμοδοσίας, καταγγέλλουν τον πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ γιατί υλοποιώντας αποφάσεις των Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ και με αντιπροσωπεία των Δ.Σ. κατέθεσαν υπόμνημα των δύο ΕΛΜΕ στη Διοίκηση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. Τα μέλη των Δ.Σ. στη συνάντηση αυτή ζήτησαν η Διοίκηση να υλοποιήσει τα αιτήματα των ΕΛΜΕ και να δοθούν όλα τα στοιχεία της διαχείρισης της τράπεζας αίματος.

Οι Παρεμβάσεις στηρίζουμε και υλοποιούμε τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ, για να επιστρέψει η αιμοδοσία στις ΕΛΜΕ. Όπως σε όλα τα ζητήματα, έτσι και σ’ αυτό, υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας και την αιμοδοσία ως πράξη αλληλεγγύης και δε θα επιτρέψουμε ούτε την μετατροπή της σε πράξη ανταποδοτικού χαρακτήρα, ούτε και την αξιοποίησή της για παραταξιακές σκοπιμότητες και συναλλαγές. Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Γ΄ και της Ε΄ ΕΛΜΕ για να επανέλθει η τράπεζα αίματος στα σωματεία και να οριστεί ημέρα αιμοδοσίας των ΕΛΜΕ από κοινού με την ΟΛΜΕ, καθώς και να δοθούν όλα τα απολογιστικά στοιχεία της τράπεζας αίματος από το Ιπποκράτειο που αποδεικνύουν και το μέγεθος των κομματικών εξυπηρετήσεων. Στηρίζουμε και την πρόταση προς τα Δ. Σ. των άλλων ΕΛΜΕ να τοποθετηθούν για το καταστατικό του Συλλόγου αιμοδοτών που δεν έχει καμία σχέση με τους κανόνες και τις αρχές λειτουργίας και δράσης των ΕΛΜΕ, όπως αυτές περιγράφονται και στα καταστατικά τους.

Advertisements
Categories: ΔΑΚΕ, Οι Παρεμβάσεις στην Εκπαίδευση, ΠΑΜΕ, αιμοδοσία | 1 σχόλιο

Πλοήγηση άρθρων

One thought on “ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ παραχωρούν την αιμοδοσία των ΕΛΜΕ σε Σύλλογο αιμοδοτών!

  1. Παράθεμα: Ολομελειακή συνεδρίαση των Παρεμβάσεων Θεσ/νίκης |

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: