Ανακοίνωση της παράταξης «Αγωνιστική Παρέμβαση-Συνεργαζόμενοι» για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ

Αποτελέσματα Ε΄ ΕΛΜΕ

Νίκη της Αγωνιστικής Παρέμβασης – Συνεργαζόμενοι.

Α΄ δύναμη στην Ε΄ ΕΛΜΕ

Οι εκπαιδευτικοί   στέλνουν μήνυμα αγώνα.

 

Ε΄  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
  2017 2016
    Έδρες %   Έδρες %
Ψήφισαν 1414     1309    
 Άκυρα-Λευκά 66     66    
Έγκυρα 1348     1243    
Παρεμβάσεις  411 2 30,5% 382 2 30,73%
ΔΑΚΕ  401 2 29,7% 330 2 26,55%
Αγ. Συσπείρωση (ΠΑΜΕ)  220 1 16,3% 206 1 16,6%
ΣΥΝΕΚ   181 1 13,4% 198 1 15,93%
Αγωνιστικές  Κινήσεις    71 1 5,3% 43 1 3,46%
            Αντεπίθεση    21   1,6% 43   3,46%
   ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ)    41   3,30% 43   3,30%

                   

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που για μια ακόμη φορά στήριξαν μαζικά και τίμησαν την Αγωνιστική Παρέμβαση – Συνεργαζόμενοι  με την ψήφο τους, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν και την ανέδειξαν και πάλι σε πρώτη δύναμη και ενισχυμένη σε ψήφους. Το αποτέλεσμα αποτελεί δικαίωση των Παρεμβάσεων και του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ, καθώς κατέρρευσε η νέα συντονισμένη επίθεση λασπολογίας. Ακόμη επιβεβαιώνει τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων η ΕΛΜΕ να ξαναβρεί τον αγωνιστικό της βηματισμό. Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί, η ενίσχυση των Παρεμβάσεων αποτελεί ουσιαστική παρακαταθήκη για την οργάνωση της απάντησης του κλάδου, από κοινού με άλλες αγωνιστικές δυνάμεις, ώστε ξεπερνώντας τον κυβερνητικό και  κομματικό συνδικαλισμό που οδηγεί τον κλάδο στην αδράνεια και την αναμονή, να ξεκινήσει τώρα μια μεγάλη αντεπίθεση υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και προώθησης των διεκδικήσεων του κλάδου.

Επισημαίνουμε ότι η υπερψήφιση του οικονομικού απολογισμού στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ που οργάνωσαν και αναπαρήγαγαν τις συκοφαντικές επιθέσεις κατά των Αγωνιστικής Παρέμβασης και του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ, θεωρώντας τα οικονομικά προνομιακό πεδίο για να λασπολογούν. Φέτος, αναμασώντας τα ίδια με πέρυσι περί αποδείξεων και διαφάνειας, ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Χαρακτηριστικά, ΣΥΝΕΚ και ΠΑΜΕ  έφθασαν στο σημείο να συκοφαντούν το σωματείο, συνδέοντας το με το σκάνδαλο της ΕΔΟΘ οι πρώτοι και μοιράζοντας ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ εκπρόσωπος των δεύτερων. Στη γενική συνέλευση οι ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ καταψήφισαν τον οικονομικό απολογισμό, ενώ τα ΣΥΝΕΚ που πρωτοστάτησαν στις συκοφαντίες και τη λασπολογία ψήφισαν λευκό.

Τέλος, στη Γ.Σ. καταθέσαμε την πρόταση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων για ανυποχώρητο και αποφασιστικό αγώνα με συγκεντρώσεις, απεργίες και Γ.Σ. ενάντια στα νέα μέτρα που συμφώνησε το υπουργείο παιδείας και αποτελούν προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης στην εκπαίδευση: αύξηση εργασιακού και διδακτικού ωραρίου, συγχωνεύσεις σχολείων, αξιολόγηση. Η πρόταση αυτή δεν ψηφίστηκε από καμία άλλη συνδικαλιστική παράταξη και δεν έγινε έτσι απόφαση της Ε΄ ΕΛΜΕ για 2 ψήφους.

Συνάδελφοι/ισσες,

Η κυβέρνηση εντείνει τα μέτρα των σκληρών περικοπών στα πλαίσια της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου, του νέου προϋπολογισμού και των 113 λεγόμενων προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης:

  • Φέρνει νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα (3τεκνοι και πολύτεκνοι) και μέχρι και 40% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Μειώνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια κατά 8% , για τα νοσοκομεία κατά 28% , για τις συγκοινωνίες κατά 32%. Επίσης, περικόπτει το ΕΚΑΣ.
  • Συνεχίζει και εντείνει τη φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
  • Εντατικοποιεί το ρυθμό εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.
  • Εντείνει την επίθεση στη λαϊκή κατοικία, γενικεύοντας τους πλειστηριασμούς.
  • Προωθεί τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» στην υγεία και στην εκπαίδευση .
  • Προετοιμάζει μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και ανακύκλωση της ανεργίας.

Κυβέρνηση και «Θεσμοί» γνωρίζουν καλά πως η επιβολή των μέτρων αυτών θα συναντήσει την οργή και την αντίσταση των εργαζόμενων και του λαού! Γι’ αυτό μέσα στα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης μπήκε και ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία. Η υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία που κατακτήθηκε με αίμα, οι λαμαρίνες στις εισόδους του Υπ. Παιδείας που το μετατρέπουν σε φρούριο, πάνε πακέτο με την επανεμφάνιση των ΜΑΤ στους πλειστηριασμούς, στους απεργούς στον Καρυπίδη, στους φοιτητές, στους διαδηλωτές ενάντια στην κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο. Μνημόνια και σκληρά αντιλαϊκά μέτρα επιβάλλονται με σκληρή καταστολή. Ήδη ετοιμάζουν την αυτόφωρη σύλληψη όποιου αντιδρά και διαμαρτύρεται στους πλειστηριασμούς.

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΜΕ

Αποδείχτηκε ότι η επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει τέλος και δεν πρόκειται ούτε να ανακοπεί, ούτε να σταματήσει, αν οι εργαζόμενοι  δεν ξαναβγούν αποφασιστικά στο δρόμο. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια του κλάδου απέναντι στα κάθε λογής «παπαγαλάκια» του κοινωνικού κανιβαλισμού, επικαλούμενοι την πραγματικότητα της εργασιακής και μισθολογικής εξουθένωσης του κλάδου, την δραματική πραγματικότητα της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης υποδομών, την άμεση ανάγκη δραστικής μείωσης – αντί αύξησης – του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Να μην ξαναπέσουμε στην παγίδα του εφησυχασμού, όπως το 2013, διαμηνύοντας ότι δε θα ανεχθούμε καμία αύξηση, είτε του διδακτικού, είτε του εργασιακού ωραρίου, ότι δεν θα ανεχθούμε να πεταχτούν οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές στο δρόμο. Καλούμε τους συναδέλφους σε άμεση πρώτη απάντηση με συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Πέμπτη 21/12 στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στις 1:00 μ.μ. που αποφάσισαν η Α΄, Γ ΄και Δ΄ ΕΛΜΕ.

Να πάρουμε αποφάσεις αποφασιστικού και ανυποχώρητου αγώνα για να μην περάσουν – για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα.  Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας και να προχωρήσουμε σε αγωνιστικό συντονισμό των ΕΛΜΕ. Απαιτούμε η ΟΛΜΕ να προκηρύξει τώρα Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. προέδρων.

Categories: συκοφαντική προπαγάνδα, Ανακοινώσεις, Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Κινητοποιήσεις, Κοινές δράσεις, Οι Παρεμβάσεις στην Εκπαίδευση, Οικονομικός απολογισμός | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.