Αποφάσεις της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ 23/1/2018

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 Αποφάσεις της συνεδρίασης Δ.Σ. ΕΛΜΕ 23/1/2018

 Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ στη συνεδρίασή του την Τρίτη 23/1/2018) συζήτησε τα παρακάτω θέματα και πήρε αποφάσεις τις οποίες με συνοπτικό τρόπο σας αποστέλλουμε:

Εκλογή ταμία Δ.Σ. ΕΛΜΕ: Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφάσισε να γίνει κοινή συνεδρίαση με την Ελεγκτική Επιτροπή που εκλέχτηκε από τις εκλογές στις 13/12/2017 όπου και θα γίνει οικονομικός απολογισμός της ΕΛΜΕ της περιόδου των εκλογών. (ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.)

Ενημέρωση από Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ: Στο Δ.Σ. έγινε ενημέρωση από την πρόεδρο της ΕΛΜΕ για τις αποφάσεις της Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ(20/1). Η εισήγηση της ΟΛΜΕ δεν εγκρίθηκε από τη Γ. Σ. των ΕΛΜΕ.(Το πλαίσιο αιτημάτων συγκέντρωσε το 43,2% των ψήφων των ΕΛΜΕ – 32 ΕΛΜΕ υπέρ, 30 κατά και 12 λευκά και δεν πέρασε, ενώ το πρόγραμμα συγκέντρωσε το 47.3% των ψήφων των ΕΛΜΕ – 35 ΕΛΜΕ υπέρ, 32 κατά και 7 λευκό και δεν πέρασε). Ομόφωνα ψηφίστηκαν αποφάσεις για μη εφαρμογή του 30ωρου από τον κλάδο και για τις συγχωνεύσεις σχολείων, ενώ υπερψηφίστηκε και απόφαση καταδίκης της ΑΔΕΔΥ για τη μη κήρυξη απεργίας όταν προωθήθηκε και ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα νέα επώδυνα μέτρα.

Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της ΕΛΜΕ: Το Δ.Σ. θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και θα πάρει μέρος στην ημερίδα που οργανώνει στις 24/1 για τα προβλήματα σχολείων και μαθητών με ειδικές ανάγκες. Το Δ.Σ. αποφάσισε στη συνάντηση συντονισμού των  εκπαιδευτικών φορέων στις 26/1 να προτείνει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που ήδη έχει αποφασίσει η ΕΛΜΕ (11/1) να πραγματοποιηθεί στις 9/2 και να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση και κοινή αφίσα που θα αξιοποιηθούν για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και κοινωνίας.

 Παράσταση Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας:  Το Δ.Σ. αποφάσισε  η παράσταση για την αναμοριοδότηση, τις συγχωνεύσεις σχολείων, το 30ωρο, καθώς και για άλλα προβλήματα να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31/1. Η παράσταση να οργανωθεί από κοινού με τις ΕΛΜΕ. Να καλεστούν να πάρουν μέρος και τα σχολεία στα οποία προτείνεται από το υπουργείο να μειωθούν τα μόρια συνθηκών εργασίας και οι σύλλογοι των σχολείων αυτών να πάρουν αποφάσεις απόρριψης της πρότασης του υπουργείου για το σχολείο τους. (ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.)

 Λειτουργία ΕΛΜΕ:   Κατατέθηκε σχέδιο πρότασης η οποία ολοκληρώθηκε μετά από προτάσεις των μελών του Δ.Σ. και η οποία θα αποσταλεί στα σχολεία. (ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.)

30ωρο – μη εφαρμογή:   Κατατέθηκε σχέδιο πρότασης η οποία ολοκληρώθηκε μετά από προτάσεις των μελών του Δ.Σ. και η οποία θα αποσταλεί στα σχολεία. Η απόφαση του Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους να υλοποιήσουμε την απόφαση της Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ (20/1) και της Γ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ(11/1)  για καμία αύξηση στο ωράριο εργασίας και διδασκαλίας. Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 13 επίπεδα. Με συλλογικές αποφάσεις συλλόγων και συνδικαλιστική κάλυψη από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ δεν εφαρμόζουμε, δεν υλοποιούμε την τιμωρητική 30ωρη παραμονή στο σχολείο και την ακυρώνουμε στην πράξη Συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. (ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.)

Νέες αιμοδοσίες ΕΛΜΕ: Έγινε απόφαση του Δ.Σ. το σχέδιο πρότασης που κατατέθηκε και με το οποίο θα ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τα αποτελέσματα της προηγούμενης αιμοδοσίας των ΕΛΜΕ, για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα το προηγούμενο διάστημα και τον καθορισμό νέων αιμοδοσιών στις οποίες καλούνται να πάρουν μέρος οι συνάδελφοι. Τρίτη 6 Μαρτίου στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης (Επί της Λαγκαδά), Τετάρτη 21 Μαρτίου στο 1ο ΓΕΛ Συκεών (Επταπυργίου 150), Εβδομάδα αιμοδοσίας από 21/5 έως 25/5 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Το Δ.Σ. αποφάσισε να απευθυνθεί και πάλι προς τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ που δε συμμετέχουν στις αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ, αλλά του Συλλόγου «Μάθημα ζωής» να συζητήσουν και να υιοθετήσουν την πρόταση, την οποία θα τους αποστείλουμε, που ενώ είχε γίνει αποδεκτή από τους εκπροσώπους του «Μαθήματος ζωής» στην κοινή συνάντηση που έγινε μαζί τους και με την παρουσία όλων των ΕΛΜΕ, την επομένη με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς απορρίφτηκε. (κατά πλειοψηφία οι αποφάσεις του Δ.Σ.)

Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ: Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/2 ή την Πέμπτη 15/2. Οι συνάδελφοι θα ενημερωθούν έγκαιρα με ανακοίνωση, αφίσα και οργανωμένες επισκέψεις του Δ.Σ. στα σχολεία για την αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής  στη Γ.Σ., για να ανακόψουμε την εφ’ όλης της ύλης επίθεση που δέχονται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί, καθώς και για την προώθηση των αιτημάτων μας. (ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.)

17 Μάρτη αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό συλλαλητήριο: Απορρίφθηκε το γραπτό σχέδιο πρότασης που κατατέθηκε για να συμμετέχει η ΕΛΜΕ στη συνάντηση σωματείων  που θα καθορίσει το πλαίσιο του αντιφασιστικού – αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου. Το Δ.Σ. αποφάσισε να συμμετέχει στο συλλαλητήριο της   17 Μάρτη και να καλέσει τους συναδέλφους να πάρουν μέρος. (κατά πλειοψηφία οι αποφάσεις του Δ.Σ.)

Θέμα συναδέλφου : Το Δ.Σ. πήρε αποφάσεις για να στηρίξει συνάδελφο που δέχθηκε βίαιη επίθεση από μαθητή άλλου σχολείου. (ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.)

Ψηφίσματα:

Διώξεις 9 Τούρκων αγωνιστών: Στις 28 Νοέμβρη του 2017, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, η αντιτρομοκρατική με βίαιη εισβολή και έρευνα στα σπίτια τους στην Αθήνα συνέλαβε 9 Τούρκους αγωνιστές. Οι 9 οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με σημάδια άγριας κακοποίησης. Τους συνέλαβαν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, τους εντάσσουν στη διεθνή λίστα τρομοκρατίας, χωρίς όμως να αναφέρεται σε ποια οργάνωση τους εντάσσουν. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και πορεία στις 25 Γενάρη 6.00μμ στη ΚΑΜΑΡΑ για να απαιτήσουμε αφεθούν άμεσα ελεύθεροι. (κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ.)

Για στάση ΑΔΕΔΥ : Το Δ.Σ. αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση καταγγελίας της ΑΔΕΔΥ για την  απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της να μην κηρύξει  απεργία την πιο κρίσιμη στιγμή, την ώρα που η κυβέρνηση έφερε στη βουλή ένα αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει την ουσιαστική κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος. (κατά πλειοψηφία η απόφαση του Δ.Σ.)

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών: Το Δ.Σ. αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών με το ποσό των 160 Ευρώ για να συνεχίσει τις δραστηριότητες του εκμάθησης δωρεάν ελληνικών και άλλων γλωσσών στους πρόσφυγες και μετανάστες. Να στείλει στα σχολεία τα ημερολόγια που θα δοθούν στην ΕΛΜΕ από την συγκεκριμένη συλλογικότητα. (κατά πλειοψηφία η απόφαση του Δ.Σ.)

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                                  Η Γραμματέας

Σαραϊδάρη Πόπη                                             Χατζηβαρίτη Φρίντα

Categories: Αποφάσεις - Ψηφίσματα, Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, δίχως κατηγορία | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: