Πρόσκληση για συνέλευση, Δευτέρα 12/2, 6.30μμ, ΕΔΟΘ

Πρόσκληση για συνέλευση

των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων και Εργατικών Σχημάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Δευτέρα 12/2, 6.30μμ, ΕΔΟΘ, 4ος όροφος

Στην κρίσιμη καμπή που ζούμε με το βάθεμα, αλλά και την παγίωση του μνημονιακού καθεστώτος κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, σαν «αναπτυξιακού» και προϋπόθεση για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, καθώς και το εθνικιστικό ρεύμα που διαμορφώνεται με αφορμή το «μακεδονικό», σαν μια πιο αντιδραστική απάντηση, το εργατικό κίνημα περνά μια βαθιά κρίση. Μια κρίση που περιορίζει τις αγωνιστικές δυνατότητες και διαθέσεις, ακυρώνει τα βήματα συσπείρωσης και αγώνα, καλλιεργεί την ηττοπάθεια και γίνεται το έδαφος για την εδραίωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αυτόν εκπροσωπούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά όχι μόνο.

Το ρεύμα της ανεξάρτητης, αγωνιστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα σωματεία και την πάλη για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, μπορεί και πρέπει να συμβάλλει αποφασιστικά για να αναπτυχθούν εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες. Τέτοιοι αγώνες που θα σφραγίζονται από τα χαρακτηριστικά που έφεραν τον κόσμο της δουλειάς στο προσκήνιο, τον έβαλαν στη μάχη και έδωσαν μικρές και μεγάλες νίκες, με ιδιαίτερη σημασία. Όχι όμως και την ανατροπή που χρειάζεται. Με την εμπειρία ότι μόνο οι κοινωνικοί αγώνες έβαλαν φραγμό, καθυστέρησαν ή και ακύρωσαν μνημονιακά μέτρα και όχι η κυβερνητική εναλλαγή ή τα παζάρια των γραφειοκρατών. Με αποφασιστικότητα για το δίκιο των εργαζομένων. Με επίγνωση ότι η ζωή μας και το μέλλον της νέας γενιάς απαιτούν αντίσταση και πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, να προχωρήσουμε για νέα, συντονισμένα βήματα.

Στην επίθεση που έχουμε μπροστά μας και στην αγωνία να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα από τις ζωές μας, χρειάζεται να πάμε με αναμέτρηση. Η διέξοδος θα έρθει πέρα και ενάντια σε αυτό το εκφυλιστικό τοπίο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων και των επιτροπών αγώνα. Με πλαίσια διεκδικήσεων που θα βάζουν τα δικαιώματα μπροστά, με μορφές πάλης που στοχεύουν στη δικαίωση των εργαζομένων και όχι να βγει η υποχρέωση της διαμαρτυρίας. Με το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, τη διακλαδική και πανεργατική κοινή δράση των εργαζομένων, τη συνάντηση με τα αγωνιζόμενα τμήματα της νεολαίας και τη κοινωνίας. Με πολιτικούς στόχους ενάντια στους πυλώνες της αντιλαϊκής πολιτικής το χρέος, τα μνημόνια, το ευρώ και την ΕΕ. Με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους και όχι στην εν λευκώ επιταγή στα σχέδια κυβερνητικής εναλλαγής και κομματικής ενίσχυσης.

Να βαδίσουμε σε αυτό το δρόμο με μια νέα ποιότητα και οργάνωση στην κοινή μας πάλη.

Categories: Παρεμβάσεις Δ. & Ι. τομέα | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: