Δήλωση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Δ.Ε. για τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΗ

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ Νίκου Παπαχρήστου που έγιναν στον απόηχο της μεγαλειώδους απεργιακής συγκέντρωσης στο Υπουργείο Παιδείας στις 2 Μάρτη, ήταν τουλάχιστον άστοχες.  Δείχνουν ότι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ  βρίσκεται μακριά απ’ τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών που διεκδικούν με ιδιαίτερα μαχητικό τρόπο μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ δεν κατήγγειλε καν την απουσία του Υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου που όφειλε να ήταν στο Υπουργείο για να δώσει απαντήσεις. Η απεργιακή συγκέντρωση είχε ανακοινωθεί ένα μήνα πριν.  Όφειλε ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας  να ήταν εκεί  και όχι ο Υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ όχι μόνο δεν καταγγέλλει τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ και την καταστολή στη χθεσινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας αλλά στην πράξη  ρίχνει την ευθύνη σε ομάδες αναπληρωτών και παρατάξεις  για εισβολή στο Υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της οποίας διακόπηκε η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. Πως νομιμοποιείται η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία χωρίς την παρουσία όλων των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών που μαχητικά διαδήλωναν έξω απ’ την κλειστή πόρτα του Υπουργείου Παιδείας; Δεν έμαθε ότι στο Υπουργείο Παιδείας δεν μπήκαν ομάδες αναπληρωτών και παρατάξεις αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών εκπαιδευτικών; Στη μαζικότατη συνέλευση στο αμφιθέατρο του υπουργείου συμμετείχαν πάνω από 1000 εκπαιδευτικοί.

Αυθαίρετα έθεσε  αίτημα για 7.500 διορισμούς, όσες είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών φέτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,   αποδεχόμενος όλες τις μνημονιακές περικοπές θέσεων εργασίας ως τώρα με τα μέτρα που έχουν πάρει και αγνοώντας τα κενά που παραμένουν ακόμη στα σχολεία. Επιπλέον αγνόησε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση δεν συμμετείχαν μόνο οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά το σύνολο των εκπαιδευτικών Α/μιας και Δ/μιας.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν πιστεύουμε στα υπομνήματα και στις συναντήσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργείου. Πιστεύουμε ότι  οι διεκδικήσεις και οι καταχτήσεις έρχονται μέσα από μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Η μαχητική απεργιακή διαδήλωση της εκπαίδευσης στις 2 Μάρτη και τα αποτελέσματά της αποτελεί ήδη παρακαταθήκη του ίδιου του εκπαιδευτικού κινήματος και τη βάση για τη συνέχιση των αγώνων. Η μαζικότατη συνέλευση των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προτείνει  κλιμάκωση με νέα απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 9 Μάρτη. Οφείλουν όλοι να τη σεβαστούν.

Αθήνα 4/3/2018

Categories: Εκπαίδευση, Οι Παρεμβάσεις στην Εκπαίδευση, Πανεκπαιδευτικό μέτωπο, καταγγελίες | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: