Αγων. Παρέμβαση Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Όχι στις φιέστες τις εργοδοτικές – αγώνες και απεργίες ταξικές

Αγωνιστική Παρέμβαση Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

https://paremvasithess.wordpress.com/ – agonistiki.paremvasi231@gmail.com

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ, ΠΕΜΠΤΗ 24/5, 7ΜΜ, ΕΔΟΘ

Για τη «Κοινωνική Συμμαχία» και την «πανεθνική ημέρα δράσης»

Λέμε : Όχι στις φιέστες τις εργοδοτικές – αγώνες και απεργίες ταξικές

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, μέσα από τις παρατάξεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) από κοινού με τους «κοινωνικούς εταίρους», με εργοδοτικούς και διαταξικούς «επιστημονικούς φορείς» και χορηγούς τον ΣΕΒ, τους εφοπλιστές και τα καθεστωτικά ΜΜΕ συγκρότησαν την «Κοινωνική Συμμαχία» και όρισαν την 30ή Μάη ως «πανεθνική ημέρα δράσης» δίνοντάς της απεργιακό χαρακτήρα.

Αυτή η φιέστα δεν είναι η συνηθισμένη ντουφεκιά του εργοδοτικού συνδικαλισμού των προηγούμενων χρόνων που οδήγησε σε εκφυλισμό και ήττες το εργατικό κίνημα, αλλά μια βαθιά στρατηγικού χαρακτήρα κίνηση. Η συγκρότηση ενός τέτοιου πολιτικού – κοινωνικού μπλοκ με αντιδραστικό προσανατολισμό και περιεχόμενο αποτελεί μια πρωτοφανή αντεργατική ενέργεια, εξαιρετικά επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον του εργατικού κινήματος. Αναιρεί τη βασική ουσία ύπαρξης των συνδικάτων που είναι η οργάνωση των εργαζομένων στη βάση της υλικής πραγματικότητας και της ταξικής τους θέσης με βάση την ταξική/κοινωνική τους ιδιότητα και με στόχο την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων, αφού παραπέμπει σαφέστατα σε συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και, το κυριότερο, εκφράζει ταξικά συμφέροντα αλλότρια και ανταγωνιστικά με εκείνα των εργαζομένων.

Πρόκειται για μια ποιοτική, αντιδραστική τομή που στοχεύει μακριά! Με αιτήματα πλήρως προσαρμοσμένα στη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα, στα ματωμένα πλεονάσματα, στην «ανάπτυξη» της επιχειρηματικότητας και του κεφαλαίου, στην ΕΕ και το ΔΝΤ, στην εθνική συναίνεση για την «ισχυρή Ελλάδα». Επιδιώκουν το μόνιμο ξερίζωμα των εργατικών διεκδικήσεων και αγώνων ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, την πλήρη παράλυση του λαϊκού κινήματος με τις φιέστες αυτού του τύπου.

Αυτή ακριβώς είναι και η γραμμή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Μια γραμμή που υιοθετεί πλήρως τα οράματα του κεφαλαίου για επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, φορολογικά κίνητρα κλπ. Γιατί το «κοινό τους όραμα» είναι η κοινή διαταξική «πανεθνική» συστράτευση για ένα επενδυτικό παράδεισο, για ένα νέο El Dorado, φθηνής και ευέλικτης εργασίας, φοροαπαλλαγών και απογείωσης της κερδοφορίας, όπως το διατύπωσε πρόσφατα και ο ΣΕΒ σε σχετικό κείμενό του.

Πρόκειται για ένα απεργιακό πλαίσιο με ανύπαρκτα τα εργατικά αιτήματα και συμφέροντα. Είναι οι απεργοσπάστες της 12 Γενάρη που συμφώνησαν στην κατάργηση της απεργίας, είναι αυτοί που έβαλαν την υπογραφή μιας ακόμα μνημονιακής Εθνικής Συλλογικής με τους εργοδότες, είναι αυτοί που αρνούνται να γράψουν στα συνδικάτα τους ελαστικά εργαζόμενους, είναι αυτοί που υπονόμευσαν τον αγώνα των αναπληρωτών στην εκπαίδευση, είναι αυτοί που ταυτισμένοι ιδεολογικά, πολιτικά, οικονομικά με το κράτος, την εργοδοσία, την ΕΕ και τα κονδύλια της μας καλούν σε απεργία με πλαίσιο τις επιδιώξεις και τους στόχους του κεφαλαίου της κυβέρνησης και της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Όμως, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν είμαστε κομμάτι του «εθνικού κορμού»!

Το ταξικό εργατικό κίνημα, πρέπει να διαμορφώσει ένα διαφορετικό αγωνιστικό σχέδιο με επίκεντρο τις εργατικές διεκδικήσεις, με εργατική απεργία «από τα κάτω», ενόψει και της 4ης αξιολόγησης. Να δείξει στην πράξη έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο της ανεξάρτητης ταξικής πάλης, με συνδικάτα και απεργίες στα χέρια των εργαζόμενων. Να πιάσουμε το νήμα της απεργίας του Γενάρη, των κινητοποιήσεων των αναπληρωτών μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες σε μια σειρά κλάδους.

Καταγγέλλουμε την Κοινωνική Συμμαχία

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ – ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟ

  • Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποχωρήσει άμεσα από την «Κοινωνική Συμμαχία».
  • Καλούμε κάθε Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία και σωματείο να μη στηρίξει την «Κοινωνική Συμμαχία».
  • Είμαστε με τις απεργίες των εργαζόμενων και όχι με τις «πανεθνικές μέρες δράσης» με τους εργοδότες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

  • Τρίτη 29/5 στις 7.00μμ: απογευματινό συλλαλητήριο στην Καμάρα και διαδήλωση με κατεύθυνση προς επιμελητήρια που συμμετέχουν στην “κοινωνική συμμαχία” και προς το ΕΚΘ
  • Καταθέτουμε πρόταση για γενική απεργία, με ταξικό περιεχόμενο και όρους βάσης (όπως πρωτόλεια έδειξε η απεργία της 12 Γενάρη), στις 21/6 (ή 2-3 μέρες πριν) που είναι το EUROGROUP για την 4η αξιολόγηση και για όλη την περίοδο μετά το 2018. Παρά τις δυσκολίες από τη στάση του ΠΑΜΕ, του ΜΕΤΑ και άλλων, πρέπει να βάλουμε μαχητικά την πρόταση, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να δείξουμε πως τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς.
  • Στις 30/5 προσπαθούμε να σπάσουμε στην πράξη την “πανεθνική μέρα δράσης/απεργία” με δράσεις του ανεξάρτητου ταξικού εργατικού κινήματος ενάντια σε εργοδοσία, κυβέρνηση, αστικοποιημένο συνδικαλισμό και την «κοινωνική τους συμμαχία», τους. Καλούμε στην Καμάρα στις 10πμ για εργατική διαμαρτυρία ενάντια στη φιέστα της “κοινωνικής συμμαχίας” ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-εργοδοτών.

Categories: Ανακοινώσεις | Ετικέτες: ,,,,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: