Να σταματήσουμε να μετράμε ανθρώπινες τραγωδίες- Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
προξένου Κορομηλά 51
e.elme.thess@gmail.com

Να σταματήσουμε να μετράμε ανθρώπινες τραγωδίες
Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας στην περιοχή της Αττικής και στις οικογένειες οι οποίες με τόσο άδικο τρόπο θρηνούν ανθρώπινες ζωές, καθώς και την στήριξή του στους πυροσβέστες και σε όσους με αυτοθυσία και με κάθε μέσο έδωσαν τη μάχη για να σώσουν ανθρώπους.

Για μια ακόμα φορά οι άνθρωποι πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους τις πολιτικές που αφήνουν απροστάτευτους τους πολίτες της χώρας γιατί τα μέτρα προστασίας από έκτακτα φυσικά φαινόμενα είναι υποτυπώδη έως ανύπαρκτα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που έχουν συρρικνώσει σημαντικά τις υποδομές πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Κανείς να μην συναινέσει με την άποψη ότι παρόμοιες τραγωδίες είναι αναπόφευκτες φυσικές καταστροφές και να συμβιβάζεται με την επανάληψή τους. Η διαρκής υποτίμηση της προστασίας του περιβάλλοντος, η άναρχη οικοδόμηση μέσα σε δάση, σε ρέματα, ακόμα και μέχρι την άκρη της θάλασσας, η υπερεκμετάλλευση της γης και των παραλιών, η οικοπεδοποίηση, η εμπορευματοποίηση των πάντων, η υποβάθμιση του σχεδιασμού και των προβλέψεων αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους και των κυβερνήσεων που αφήνουν περιθώριο σε κάθε είδους αυθαιρεσία και αποδεικνύουν ότι η φύση εκδικείται με τραγικές συνέπειες για την ανθρώπινη ζωή.
Τα οποιαδήποτε μέτρα εξαγγέλλονται όταν οι κυβερνήσεις έρχονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες της έλλειψης μέτρων προστασίας από φυσικές καταστροφές για να κατευνάσουν την αγανάκτηση των ανθρώπων και να απαλύνουν τον πόνο των συγγενών και φίλων των θυμάτων. Ακόμη και αυτά τα μέτρα αργότερα αθετούνται και δεν υλοποιούνται. Αυτό έγινε σε αντίστοιχες μεγάλες πυρκαγιές (Ηλεία το 2007) και στις πρόσφατες μεγάλες πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής όπου και τις δύο φορές θρηνήσαμε θύματα. Ως πότε πια οι εργαζόμενοι θα θρηνούν ανθρώπινες ζωές που φέρνουν το χειμώνα οι πλημμύρες και το καλοκαίρι οι πυρκαγιές!
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς καλεί τους εκπαιδευτικούς άμεσα να βοηθήσουν στις πληγείσες περιοχές τους συνανθρώπους μας. Να συμβάλλουμε όλοι για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα νέα προβλήματα και τις νέες τεράστιες ανάγκες που προέκυψαν στη ζωή τους. Καλούνται οι εκπαιδευτικοί άμεσα:
• να δώσουν αίμα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των περιοχών που βρίσκονται αυτή την περίοδο των διακοπών για να καλυφτούν ανάγκες πυροπαθών και τραυματισμένων στις πυρόπληκτες περιοχές που είναι σε νοσοκομεία της Αττικής.

• να στηρίξουν στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης τους συνανθρώπους μας που χτυπήθηκαν από τη φωτιά στις πυρόπληκτες περιοχές. Για το σκοπό αυτό η ΕΛΜΕ έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην ΑLPHA BANK με ΙΒΑΝ : GR 0140 7360 7360 0210 1017 420. Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ καταθέτει το ποσό των 1.000,00 ευρώ. Τα χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί στην αντίστοιχη ΕΛΜΕ στην πυρόπληκτη περιοχή, την Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής για να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών των συναδέλφων, των μαθητών και των οικογενειών τους μετά από καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, καθώς και για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

• Σχετικά με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, επειδή ήδη έχουν συγκεντρωθεί επαρκείς ποσότητες, θα ενημερώσουμε όταν προκύψουν νέες ανάγκες.
Οι εκπαιδευτικοί απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση πληγέντων και περιοχών, καθώς και των σχολικών κτιρίων που δοκιμάστηκαν από τη φωτιά. Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων κόντρα στις κρατικές αυθαιρεσίες και τις πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο σε τέτοιες τραγωδίες γιατί μόνο έτσι θα σταματήσουν να επαναλαμβάνονται κάθε τόσο και με αιτήματα και διεκδικήσεις για ένα νέο πολεοδομικό σχεδιασμό που θα δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο.

για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                     Η γραμματέας

Πόπη Σαραϊδάρη                           Φρίντα Χατζηβαρίτη

Categories: δίχως κατηγορία | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: