Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να εγκριθούν τα ολιγομελή τμήματα Γ’ και Β’ τάξης ηλεκτρολόγων του ΕΠΑΛ Κουφαλίων

ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ Γ ΚΑΙ Β’ ΤΑΞΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ!

Στα μη εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΑ, συμπεριλαμβάνονται τα τμήματα Ηλεκτρολόγων της Γ και Β τάξης του ΕΠΑΛ Κουφαλίων. Μια λογιστικού τύπου αντιμετώπιση προκρίνεται ξανά από το Υπ. Παιδείας, εις βάρος της ικανοποίησης των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, παραβλέποντας συνειδητά τις παιδαγωγικές και κοινωνικές διαστάσεις τους θέματος. Ήδη από κοινού οι καθηγητές και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχουν προβεί σε υπόμνημα προς το Υπουργείο.

Στα ΕΠΑΛ φοιτούν κατά πλειοψηφία μαθητές ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που έχουν πραγματικά ανάγκη τις παροχές του δημοσίου συστήματος εκπαίδευσης. Στην εκπαιδευτική πράξη έχει αποδειχθεί επανειλημμένα πως τα ολιγομελή τμήματα προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ποιοτικότερη παρέμβαση στους μαθητές με γνωστικές αδυναμίες και προβλήματα κοινωνικής συμπεριφοράς.

Οι μαθητές του ειδικά της Γ τάξης που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την φοίτηση τους στην Β’ τάξη είναι πλέον αντιμέτωποι με δυο δυσμενείς για αυτούς επιλογές. Είτε να μετακινηθούν στο ΕΠΑΛ του Αγ. Αθανασίου, είτε να συνεχίσουν την φοίτηση τους στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων αλλάζοντας όμως επαγγελματικό τομέα. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να διανύουν καθημερινά 40 Km, επιβαρύνοντας το πρόγραμμα τους, ιδιαίτερα σε μία σχολική χρονιά κατά την οποία προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να επαναλάβουν την φοίτηση τους στην Β τάξη χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Θα ήταν περιττό να επισημάνουμε πως, από παιδαγωγικής απόψεως και στις δυο περιπτώσεις, οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των εφήβων – μαθητών θα είναι εξαιρετικά αρνητικές.

Ο πραγματικός αριθμός μαθητών δεν είναι 4 αλλά 5, αφού ο κηδεμόνας ενός εκ των μαθητών δεν πρόλαβε να κάνει εμπρόθεσμα την απαιτούμενη ηλεκτρονική δήλωση (μονογονεΐκή οικογένεια). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται στην δύναμη του σχολείου. Ένας εκ των μαθητών έχει μόνιμη κατοικία στο χωριό Μικρό Μοναστήρι και δεν είναι δυνατόν να μετακινηθεί με δημόσια μέσα μεταφορας προς το ΕΠΑΛ του Αγ. Αθανασίου. Στο σχολείο έρχεται με σχολικό λεωφορείο το οποίο εξυπηρετεί και άλλα παιδιά του χωριού.

Να σημειωθεί ότι τα εργαστηριακό μαθήματα των τμημάτων καλύπτονται πλήρως από το εργαστηριακό εξοπλισμό του ΕΚ Κουφαλίων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ να ενκοιθεί η λειτουργία

των τμημάτων Ηλεκτρολόγων της Β’ καί Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ Κουφαλίων!

Categories: Αποφάσεις - Ψηφίσματα | Ετικέτες: ,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.