Αποφάσεις συνεδρίασης Δ.Σ. Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ, Τρίτη 18/9/2018

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Αποφάσεις συνεδρίασης Δ.Σ. ΕΛΜΕ Τρίτη 18/9/2018

Το Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ συνεδρίασε στις 18/9 σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης και αποφάσισε:

1ο: “ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ” : να εκδοθεί ανακοίνωση για τα πολλά και έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς: πολυπληθή τμήματα σε Γυμνάσια και ΓΕΛ, τμήματα κατευθύνσεων των 27 μαθητών, τμήματα ξένης γλώσσας και με πάνω από 30 μαθητές, τμήματα με πολλούς μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, μη έγκριση ολιγομελών στα ΕΠΑΛ και στα ΓΕΛ.  Αποφασίστηκε να επισημανθεί η προσπάθεια καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. (ομόφωνα)

2ο: ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης για την εισβολή εταιρειών στα σχολεία, με ιδιαίτερη αναφορά στην εταιρεία “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ”, η οποία επιχειρεί να αποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο” με χορηγίες για εργαστήρια φυσικών επιστημών. Να καταγγελθούν οι διευθυντές που άνοιξαν ή επιχειρούν να ανοίξουν το δρόμο σε παρόμοιες ενέργειες. Το Υπουργείο και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. (ομόφωνα)

3ο: ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: να εκδοθεί ανακοίνωση για την απαράδεκτη εγκύκλιο του υπουργείου να απαιτεί το βιβλιάριο ενσήμων για την εγγραφή μαθητών στα νυχτερινά σχολεία. Αυτό θα οδηγήσει εκατοντάδες μαθητές εκτός σχολείου και πολλά εσπερινά σχολεία σε συρρίκνωση. (ομόφωνα)

4ο: ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: αποφασίστηκε συμμετοχή στην κινητοποίηση των αναπληρωτών στις 28/9 στο Υπουργείο Μακεδονίας από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ, επόμενη κινητοποίηση στις 5/10 για συνέχεια του αγώνα για μαζικούς διορισμούς και δικαιώματα στους αναπληρωτές. Επίσης, οργάνωση σύσκεψης με τους φορείς των αναπληρωτών Τρίτη, 25/9, 7μμ ΕΔΟΘ.  (ομόφωνα)

5ο: ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: έγινε ενημέρωση για την τελευταία παράσταση στην Περιφέρεια την Παρασκευή στις 14/9, για τις δεσμεύσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης. Αποφασίστηκε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια την Πέμπτη 20/9, στις 2μμ. (ομόφωνα)

6ο: ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: έγινε ενημέρωση από τη συνάντηση συντονισμού ΕΛΜΕ-συλλόγων Π.Ε. την Τρίτη, 11/9 και αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ (ομόφωνα).

7ο: Γενική Συνέλευση  Ε΄ ΕΛΜΕ:  η προγραμματισμένη συνέλευση του σωματείου στις 20/9 αποφασίστηκε να μεταφερθεί στις 27/9 εν αναμονή εισήγησης από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (ομόφωνα).

8ο: ΛΥΚΕΙΟ-ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: αποφασίστηκε να κληθούν για ενημέρωση οι σύλλογοι και οι ενώσεις γονέων σχετικά με το Νέο Λύκειο-εξεταστικό κέντρο που θα πλήξει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, καθώς και η διοργάνωση εκδήλωσης από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ. (ομόφωνα)

9ο: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: αποφασίστηκε παράσταση του Δ.Σ. στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσσαλονίκης στις 24 ή 25/9 για τα ζητήματα των υπηρεσιακών μεταβολών και τα προβλήματα των σχολείων. (ομόφωνα)

10ο: ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: να εκδοθεί κείμενο για την επαναφορά της παράλληλης διδασκαλίας στη β΄ ξένη γλώσσα και να τεθεί το ζήτημα στις Διευθύνσεις. (ομόφωνα)

11ο: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:  αποφασίστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση.

12ο: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:  αποφασίστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση για έκφραση αλληλεγγύης και διατύπωσης αιτημάτων και διεκδικήσεων.

13ο: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΝΥΧΤΟΦΑΓΙΕΣ”: συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα σχετικά με την παράσταση που είναι αφιερωμένη στους πυρόπληκτους και τους πρόσφυγες.

για το ΔΣ

η πρόεδρος                              η γραμματέας

Πόπη Σαραϊδάρη                  Φρίντα Χατζηβαρίτη

Categories: Αποφάσεις - Ψηφίσματα, Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, δίχως κατηγορία | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: