Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: απάντηση στο ψήφισμα της ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγ . Ευστρατίου για την Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 26/5/2024

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ – ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

Τoκείμενο της ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγ. Ευστρατίου, το οποίο κατατίθεται και σε άλλες ΕΛΜΕ, ενόψει της δίκης στις 29/5 όπου οδηγούνται τα μέλη του προεδρείου και μέλος της Ε΄ ΕΛΜΕ από τον διαγραμμένο Χ. Βαϊτσίδη και μέλη της ΔΑΚΕ, δεν είναι ψήφισμα στήριξης της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης και των μελών της. Αμφισβητεί τις αποφάσεις του ΔΣ και των ΓΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ, καθώς και την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ ενόψει της δίκης, για να στηρίξει τα μέλη της, την οποία και σας αποστέλλουμε. Η ανακοίνωση αποφασίστηκε με την ψήφο όλων των παρατάξεων (Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, Αγωνιστική Συσπείρωση-ΠΑΜΕ, Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών) πλην της ΔΑΚΕ.

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ κατέθεσε στη ΓΣ της 4/5/2022 ομόφωνη πρόταση για διαγραφή του ΧΒ από την ΕΛΜΕ για ένα έτος γιατί αυτοδιορίστηκε με πλαστές αποφάσεις εκπρόσωπος της Ε ΕΛΜΕ στο Κέντρο Πρόληψης Δίκτυο ΑΛΦΑ, όπου έγινε και πρόεδρος, αλλά και για την απαράδεκτη, εργοδοτική, αυταρχική, απρεπή συμπεριφορά του απέναντι στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα, όπως ομόφωνα καταγγέλθηκε από τις ίδιες. Στη ΓΣ ο Χ. Βαϊτσίδης και μέλη της ΔΑΚΕ προσπάθησαν με βία και τραμπουκισμούς να μη γίνει ψηφοφορία για τη διαγραφή του και κάλεσαν την αστυνομία και ειδικές δυνάμεις για να εκφοβίσουν τους συναδέλφους που περίμεναν να ψηφίσουν και να αποχωρήσουν.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. 4/5/2022, ο Χ.Β. και μέλη της ΔΑΚΕ, αρκετοί εκτός ΕΛΜΕ, προκαλούσαν, απειλούσαν, χλεύαζαν τα μέλη του ΔΣ, συναδέλφους, τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα, βιντεοσκοπούσαν συνεχώς και με μια σειρά έκτροπα που έκαναν οι ίδιοι προσπάθησαν να διαλύσουν τη ΓΣ για να μην πάρει απόφαση διαγραφής του ΧΒ. Χτύπησαν τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, τον Β. Μορέλλα και μέλη του ΔΣ, μέχρι που ένα από αυτά λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού για τις βιαιότητες και τους τραμπουκισμούς του Χ.Β. και για να σταματήσουν την ψηφοφορία, λίγη ώρα μετά τις επιθέσεις κατά μελών του ΔΣ, έστησαν θεατρική παράσταση με την γυναίκα του ΧΒ, ως δήθεν τραυματισμένη από τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, όταν και πάλι δεν πέτυχαν να σταματήσουν την ψηφοφορία, την μετέφεραν στο νοσοκομείο για να αξιοποιήσουν τον δήθεν τραυματισμό της για δικαστικές προσφυγές, όπως και το έκαναν. Δύο μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν ότι έγιναν μηνύσεις εναντίον τους.

Το προεδρείο της Ε΄ ΕΛΜΕ (Χ. Ζαγανίδης, πρόεδρος, Σ. Φραντζέσκου, αντιπρόεδρος, Σ. Στεφανίδου, γραμματέας) και ο συνάδελφος Β. Μορέλλας οδηγούνται σε δίκη από τον Χ. Βαϊτσίδη και μέλη της ΔΑΚΕ γιατί υπερασπίστηκαν την ομόφωνη πρόταση του ΔΣ για τη διαγραφή του και τις διαδικασίες της ΓΣ. Ο ΧΒ όχι μόνο δεν σεβάστηκε τις αποφάσεις της ΓΣ, αλλά άρχισε τις δικαστικές προσφυγές και έφτασε μέχρι το σημείο για να ακυρώσει πάση θυσία τη διαγραφή του, να μηνύσει ακόμη και τους μάρτυρες της ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν και επιβεβαίωσαν τις αποφάσεις της. Ο ίδιος και μέλη της ΔΑΚΕ έχουν πάει την ΕΛΜΕ και τα μέλη του ΔΣ 8 φορές στα δικαστήρια, για να μην ισχύσει η απόφαση της ΓΣ για τη διαγραφή του με καταφανώς ψεύτικα και αναπόδεικτα στοιχεία και πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας.

Προσπαθούν από θύτες να εμφανιστούν ως θύματα και εμφανίζουν τη διαγραφή του Βαϊτσίδη ως παραταξιακή αντιπαράθεση. Αποκρύπτουν όμως ότι όλες οι αποφάσεις του ΔΣ (τεσσάρων παρατάξεων Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, Αγωνιστική Συσπείρωση-ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ, Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών) για τον Χ.Β. και τις αντικαταστατικές του ενέργειες, είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ. Τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ στη ΓΣ που διέγραψε το ΧΒ υπερασπίστηκαν όλα τα μέλη του ΔΣ, συνάδελφοι και ο Β. Μορέλλας. Σήμερα, το προεδρείο του ΔΣ της ΕΛΜΕ και ο Β. Μορέλλας γιατί υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ είναι διωκόμενοι με μηνύσεις που έκαναν εναντίον τους ο ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ. Αποσιωπούν ότι και οι τρεις καταγγελίες των εργαζομένων του Δικτύου Άλφα (Δ.Α.) είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ, έγιναν εγγράφως και με το όνομά τους, για την προσβλητική, αυταρχική, απειλητική, εργοδοτική, απρεπή συμπεριφορά του Χ.Β. Πρωτοστατούν στην υλοποίηση του αντισυνδικαλιστικού ν. Χατζηδάκη και στρέφονται στα δικαστήρια ενάντια στις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και των ΓΣ της ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες ενέργειές τους, επιδιώκοντας να τις παρουσιάσουν ως δήθεν συκοφάντησή τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου προτρέπει να αποσύρουμε τις μηνύσεις και τις δικαστικές προσφυγές εκατέρωθεν. Ως Πόντιοι Πιλάτοι νίπτουν τας χείρας τους και κρύβονται πίσω από τη σωστή γενική αρχή ότι τα σωματεία λύνουν μέσα από τις δικές τους διαδικασίες τις διαφορές. Με το παραπάνω ψήφισμα υποβαθμίζουν την επίθεση στην Ε΄ ΕΛΜΕ από την ΔΑΚΕ σε μια απλή παραταξιακή διαφωνία. Το πρόβλημα με ευθύνη όλων των παρατάξεων του Δ.Σ. (τεσσάρων παρατάξεων, Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, Αγωνιστική Συσπείρωση-ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ, Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών) λύθηκε πράγματι μέσα στο εσωτερικό του σωματείου και από τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό του. Άρα δεν πρόκειται για μια παραταξιακή διαφωνία όπως ισχυρίζεται το ψήφισμα, αλλά για μια επίθεση στο σωματείο. Και βέβαια το Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ και η Γ.Σ. έλυσαν το ζήτημα μέσα από τις διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό. Προς τί οι συμβουλές από το ψήφισμα να λύνονται οι διαφορές μέσα στα σωματεία και όχι στα δικαστήρια;

Οι επιθέσεις και οι απειλές κατά της ζωής μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ που υπερασπίζονται τις αποφάσεις και τις διαδικασίες του σωματείου δεν είναι αντιθέσεις και διαφωνίες, ούτε οι παρακρατικές πρακτικές τους αντιμετωπίζονται μόνο με καταγγελίες! Τις δικαστικές τους προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ (5 από τις συνολικά 8) τις προανήγγειλαν στη ΓΣ για να σταματήσουν την ψηφοφορία, και τις έκαναν αμέσως μετά τη ΓΣ, τις υπόλοιπες τρεις (κατά των μελών του ΔΣ, του Β. Μορέλλα και μαρτύρων της ΕΛΜΕ) τις κατέθεσαν αργότερα για να ενισχύσουν τις μηνύσεις κατά της ΕΛΜΕ. Κανείς δεν μπορεί να εξισώνει τα αίσχη του ΧΒ, τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις, τις μηνύσεις κατά της ΕΛΜΕ, των μελών και των εκπροσώπων της με το αυτονόητο δικαίωμα των μελών του σωματείου να υπερασπίζονται τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα,αλλά και το ίδιο το σωματείο τους.

Η λογική να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις που καταθέτει με το ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Λήμνου, εξισώνει τον Βαϊτσίδη και τη ΔΑΚΕ που έκαναν αίσχη στη ΓΣ με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και το συνάδελφο Β. Μορέλλα που δέχθηκαν επίθεση στη ΓΣ από τους τραμπούκους, ενώ μέλος του ΔΣ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η λογική του συμψηφισμού είναι η επιδίωξη του Βαϊτσίδη και της ΔΑΚΕ και σε αυτό δεν πρέπει κανείς να προσφέρει χείρα βοηθείας.

Οι ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ για τις αντικαταστατικές ενέργειες του ΧΒ, για την αυταρχική και απρεπή συμπεριφορά του στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα, για τους τραμπουκισμούς του ΧΒ και της ΔΑΚΕ για να διαλύσουν τη ΓΣ, καθώς και η απόφαση διαγραφής του από τη ΓΣ αποτελούν ισχυρές αποφάσεις για όσους υπερασπίζονται τα σωματεία από κρατικές, εργοδοτικές και παραταξιακές επιθέσεις και κανείς δεν μπορεί να τις αγνοεί.Η θέση της Ε΄ ΕΛΜΕ για τις επιθέσεις του ΧΒ και της ΔΑΚΕ κατά των μελών του ΔΣ και του Β. Μορέλλα, γιακάθε μία ξεχωριστά, καταγράφτηκαν στις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ (πρακτικό ψηφοφορίας, ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ για το αποτέλεσμα της ΓΣ που διέγραψε τον ΧΒ).

Καμία δίωξη στα μέλη του προεδρείου του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ και του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα που υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις και τις διαδικασίες της Γ.Σ. και του σωματείου τους.Η αλληλεγγύη νίκησε στις πειθαρχικές διώξεις εναντίον μας, θα νικήσει και στις δικαστικές!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Σοφία Στεφανίδου

Categories: δίχως κατηγορία | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.