Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να μη χαθεί κανένα τμήμα σε κανένα σχολείο. Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ Δυτ. Θεσ/νίκης, Δευτ. 17/6, 2μμ

Γ΄ΕΛΜΕ-Θ Θεσσαλονίκη 14/6/2024

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483

e-mail: gelmeth3

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ.

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΝΙΚΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6 , 2 το μεσημέρι

Τα αριθμητικά στοιχεία της κατανομής του μαθητικού δυναμικού από τη ΔΔΕ Δυτικής Θεςνίκης στα γυμνάσια της περιοχής ευθύνης της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ , στους Δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης Συκεών, είναι ανησυχητικά, καθώς θέτουν σε κίνδυνο τη διατήρηση των υπαρχόντων τμημάτων σχολείων της περιοχής. Πιθανή τέτοια εξέλιξη θα πλήξει ακόμα περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα και τις αναγκών των μαθητώντριων μας, τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Υπουργείο και διοίκηση , με εργαλείο και τη κατανομή του μαθητικού δυναμικού μεθοδεύουν τη συρρίκνωση σχολείων, ώστε να «καλυφθεί» με αυτόν τον τρόπο η ανάγκη προσλήψεων- διορισμών, η ανάγκη ίδρυσης νέων διδακτηρίων στην περιοχή και να εξασφαλιστεί η περαιτέρω μείωση των εκπαιδευτικών δαπανών . Το αφήγημα τους περί «ποιότητας της εκπαίδευσης» και «νέου ψηφιακού σχολείου» δεν στοχεύει παρά να αποκρύψει το φθηνό αγοραίο σχολείο της πολιτικής τους.

Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ, ήδη έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις στο διευθυντή της εκπαίδευσης και στη δημοτική αρχή του Δήμου Π. Μελά, προτείνοντας και διεκδικώντας να μη χαθεί κανένα τμήμα σε κανένα σχολείο, να γίνει ισόρροπη και δίκαιη κατανομή των μαθητών στα διάφορα σχολεία και συγκρότηση τμημάτων με λιγότερα παιδιά από τα προβλεπόμενα ανώτατα όρια, ώστε να διασφαλιστούν καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Παράλληλα συνεχίζουμε τον αγώνα για την ουσιαστική λύση της σχολικής στέγης στην περιοχή της Πολίχνης- Ευκαρπίας με το χτίσιμο σύγχρονων σχολικών κτιρίων, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Καλούμε το Διευθυντή ΔΕ Δυτικής Θεςνίκης να μην προχωρήσει σε αύξηση των μαθητών στα τμήματα, σε κλείσιμο τμημάτων και υποβάθμιση σχολείων. Να πάρει υπόψη τις προτάσεις , τα αιτήματα, τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε σχολείου ( πχ παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες).Σ’ αυτήν την κατεύθυνση προτείνουμε για άλλη μια φορά να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη του ΔΔΕ με τους διευθυντές σχολείων κάθε περιοχής και την συμμετοχή της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων σε συνεργασία και με τους συλλόγους γονέων να απαιτήσουν με κάθε τρόπο τη διατήρηση ή και ανάπτυξη των υπαρχόντων τμημάτων, τμήματα 20 μαθητών σε κάθε σχολείο (15 στις κατευθύνσεις 10 στα εργαστήρια) με βάσει πάντα και τις δυνατότητες της υποδομής του σχολείου.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Γ ΕΛΜΕ-Θ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.docx

Categories: δίχως κατηγορία | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.