Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Πλήρης δικαίωση του συναδέλφου που απειλεί ται με στέρηση μισθού 3 ημερών

Γ΄ΕΛΜΕ-Θ Θεσσαλονίκη 14/6/2024

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483

e-mail: gelmeth3

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ 3 ΗΜΕΡΩΝ

Είναι γνωστό ότι η ΔΔΕ Α΄ Αθήνας έχει προχωρήσει πολλές φορές σε απαράδεκτες πρακτικές, με αυταρχικές εγκυκλίους προς τους εκπαιδευτικούς, με αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά απέναντι στα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής, αλλά ακόμη και απέναντι στο προσωπικό της Διεύθυνσης έτσι οι ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας έχουν εκδώσει από κοινού ουκ ολίγες καταγγελίες για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Αυτή τη φορά όμως ό ΔΔΕ Α΄ Αθήνας ξεπέρασε όλα τα όρια. Επέβαλε ποινή στέρησης μισθού τριών ημερών στον συνάδελφο Παπαδόπουλο Θανάση από το 57ο Γυμνάσιο, με την κατηγορία ότι δεν έκανε τηλεκπαίδευση τις ημέρες μαθητικής κατάληψης του σχολείου του, αν και ο συνάδελφος δήλωσε αδυναμία λόγω έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού. Η απόφαση στέρησης του μισθού γίνεται ακόμη πιο εξωφρενική, καθώς ο συνάδελφος, κατόπιν γραπτής εντολής του ίδιου του ΔΔΕ για αναπληρώσεις μαθημάτων, ευθυγραμμίστηκε με την εντολή κι αναπλήρωσε όλες τις ώρες που «χάθηκαν» τις επόμενες μέρες που ακολούθησαν.

Είναι γνωστή η θέση του σωματείου και της Ομοσπονδίας μας για τον ρόλο που παίζει η τηλεκπαίδευση σε περίοδο μαθητικών καταλήψεων ενάντια στα αιτήματα και τους αγώνες των μαθητών μας. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει απεργία αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία. Έχει τονιστεί ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούμαστε να παρέχουμε υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης από το σπίτι μας. Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε στις 16/10/21 ότι «η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία». Τα παραπάνω αναφέρονται και στον ν. 4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας και αναφέρει ότι: «Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…». Επομένως, καμία μορφή τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να παρέχεται από τον χώρο της οικίας μας, με δικό μας εξοπλισμό και με πληρωμένη από τον ελάχιστο μισθό μας σύνδεση (ακόμη και αν τα διαθέτουμε).

Η πρακτική αυτή του ΔΔΕ Α΄ Αθήνας εντάσσεται στη γενικευμένη επίθεση του ΥΠΑΙΘ ενάντια στους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία μας, με τις δικαστικές προσφυγές, τις πειθαρχικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων και ανοίγει καινούργιους δρόμους για ακόμη περισσότερο αυταρχισμό της διοίκησης και εκφοβισμό των συναδέλφων. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από το σωματείο μας. Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας και δηλώνουμε ότι θα τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο μέχρι την πλήρη δικαίωση του. Δε θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους τιμωρίες και εκβιασμούς απέναντι σε κανένα συνάδελφο.

Απαιτούμε από τον ΔΔΕ της Α΄ Αθήνας να αποσύρει αμέσως την απόφαση για στέρηση μισθού τριών ημερών από τον συνάδελφο. Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Categories: δίχως κατηγορία | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.